GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΓΙΑ ΤΟΥΣ 8 Τούρκους στρατιωτικούς! ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ η υπόσχεση Τσίπρα στον Ερντογάν...

Antonis N. Vgontzas    Εξετάσεις στους Τούρκους;  Το κρατικό Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, όπως όλοι γνωρίζουμε ελέγχεται ασφυκτικά...


Antonis N. Vgontzas  
Εξετάσεις στους Τούρκους; 
Το κρατικό Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, όπως όλοι γνωρίζουμε ελέγχεται ασφυκτικά από την Κυβέρνηση. «Γράψτο όπως το λέω», επιβάλλει ο μέγας λογοκριτής. Ανακοίνωσε, λοιπόν, ότι το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής θα ασκήσει αίτηση ακύρωσης και θα καταθέσει αίτηση αναστολής της θετικής απόφασης της Επιτροπής Ασύλου, για τον δεύτερο τούρκο αξιωματικό από τους οκτώ που κατέφυγαν με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη τον Ιούλιο του 2016.
Τί ξέρουμε μέχρι τώρα; Τον Ιανουάριο του 2017 τρία ποινικά τμήματα του Αρείου Πάγου αποφάσισαν τη μη έκδοση των οκτώ τούρκων στρατιωτικών. Παρά τις αφόρητες πιέσεις κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών, προς τα μέλη του Αρείου Πάγου, που ζητούσαν να συμπράξουν σε μια μεγάλη ατιμία. Το σκεπτικό των αρεοπαγιτικών αποφάσεων είναι στέρεο και συγκλονιστικό. Δεν πρόκειται να έχουν έντιμη δίκη στην Τουρκία. Μπορεί και να υποβληθούν σε βασανιστήρια!
Με ένα τέτοιο σκεπτικό, του Αρείου Πάγου, θα περίμενε ο ενημερωμένος πολίτης της χώρας αυτής τα αυτονόητα. Να τους χορηγηθεί Άσυλο και ουσιαστική προστασία. Αυτό, όμως, δεν συνέβη. Η διαδικασία χορήγησης του Ασύλου κατέστη βασανιστική και επίπονη. Κυρίως, με πρωτοβουλίες της κυβέρνησης. Η πιο αιχμηρή και κραυγαλέα είναι η αίτηση ακύρωσης και αίτηση αναστολής ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας της απόφασης χορήγησης ασύλου.
Σε κάθε περίπτωση φτάσαμε στο σημείο που με απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (σε σχηματισμό Συμβουλίου) αφέθηκε ελεύθερος ο πρώτος από τους οκτώ τούρκους στρατιωτικούς. Με βάση, λοιπόν, την απόφαση του ΣτΕ θα πρέπει να αναμένουμε την επανάληψή της. Να αφεθεί ελεύθερος και ο δεύτερος. Και οι υπόλοιποι έξι τούρκοι αξιωματικοί!
Το ερώτημα είναι απλό. Γιατί η κυβέρνηση θα επιχειρήσει την άσκηση ενός ένδικου μέσου ενώ ξέρει ότι θα απορριφθεί;
Να αλλάξει η νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας; Αποκλείεται! Τα πραγματικά περιστατικά και οι νομικοί κανόνες είναι οι ίδιοι.
Μία μόνο εξήγηση μπορεί να δοθεί. Να ‘ναι και αυτό μια εμετική εκπλήρωση ανήθικης υπόσχεσης στη τουρκική ηγεσία. Σαν να φαίνεται πως ο Αλέξης δεν έχει μετανιώσει από την υπόσχεση, που είχε δώσει στον Ερντογάν, αμέσως μετά το πραξικόπημα ότι μέσα σε 10 -20 ημέρες θα του παραδώσει τους οκτώ τούρκους στρατιωτικούς.
Αλλά και αν είναι έτσι, μπορεί ένας έλληνας πρωθυπουργός να δεσμεύεται από μια τέτοια ανόητη υπόσχεση; Ενόψει, μάλιστα, των σημερινών συνθηκών;
Νέα Κρήτη, Άποψη, Τετάρτη 09.05.2018

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση