GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αδελφός σμηναγού Ηλιάκη: Η λέξη "ατύχημα" για μένα είναι αδόκιμη, είναι ύβρις για την μνήμη του Κώστα- ΒΙΝΤΕΟ

Δώδεκα χρόνια συμπληρώθηκαν από τον θάνατο του σμηναγού Κώστα Ηλιάκη και ο αδελφός του, Φίλιππος, μίλησε στην εκπομπή "Ξυπνάμ...

Δώδεκα χρόνια συμπληρώθηκαν από τον θάνατο του σμηναγού Κώστα Ηλιάκη και ο αδελφός του, Φίλιππος, μίλησε στην εκπομπή "Ξυπνάμε Μαζί" στο Epsilon δηλώνοντας ότι "από την πρώτη στιγμή υποβαθμίστηκε και δεχθήκαμε το σενάριο του ατυχήματος. Η λέξη ατύχημα για μένα είναι αδόκιμη, είναι ύβρις για την μνήμη του Κώστα. Ποιο ατύχημα; Δεν έκανε κανέναν ελιγμό".

"Αυτό το περιστατικό τους βόλευε όλους ως ατύχημα. Αυτό το ατύχημα το βρίσκουμε μπροστά μας σήμερα, να μην ήταν ατύχημα και να ήταν "αντίποινα", όπως θέλετε πείτε το, το βλέπετε στην πράξη" είπε ο αδελφός του Κώστα Ηλιάκη.

"Όλα αυτά τα χρόνια δυστυχώς δεν έχει αλλάξει τίποτα σε σχέση με τους γείτονές μας. Γιατί από εκεί εκπορεύονται όλα. Οι Ένοπλες Δυνάμεις κάνουν πάντα αυτό που οφείλουν. Υπάρχει ο θυμός, η αδικία, όπως συνέβη και τότε, και σήμερα έχουμε δύο ομήρους σε καιρό ειρήνης. Όμως, οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι ψύχραιμες, ο Σμηναγός Ηλιάκης ήταν αναμενόμενο ότι θα έκανε το καθήκον του στο ακέραιο, όπως και οι υπόλοιποι συνάδελφοί του" ανέφερε.

"Δεν υπήρξε αερομαχία, υπήρξε εντολή στον Σμηναγό Ηλιάκη να γίνει αναγνώριση του κατασκοπευτικού αεροσκάφους. Αυτή η αποστολή ήταν σύμφωνα με όλους τους διεθνείς κανόνες. Το κατασκοπευτικό συνοδευόταν από δύο πολεμικά αεροσκάφη F-16. Αποστολή του ήταν να φωτογραφίσει και να ελέγξει τον κατασκοπευτικό μηχανισμό" τόνισε.

"Ο μύθος εμπλοκής καταρρίπτεται. Ήταν καθαρά παρεμπόδιση με όποιο κι αν ήταν το κόστος, και το κόστος ήταν ο Σμηναγός Ηλιάκης νεκρός ακαριαία" είπε και συμπλήρωσε: "ο Τούρκος σώθηκε, πρόλαβε, εκπαιδευμένος και τυχερός από την ίδια του την ευθύνη, όμως οι Έλληνες διασώστες πήγαν πρώτοι, μπορούσαμε να τον ανακρίνουμε. Όταν έχεις νεκρό αξιωματικό δεν πρέπει να μάθεις τι έγινε; Από τη στιγμή που τον δώσαμε και λυπάμαι για αυτό, όπως λυπήθηκαν και οι συνάδελφοί του και ο κόσμος, δεν μάθαμε ποτέ και γι'αυτό κυκλοφορούν σενάρια".

"Σε αντιδιαστολή με αυτό και γι'αυτό είναι και η πίκρα και η οργή αυτής της μάνας, έχουμε αιχμαλώτους για δύο με τρία μέτρα πάνω στο χιόνι, σε μια μεθόριο που δεν προσφέρεται για κάποια δραστηριότητα. Για ένα τυπικό παράπτωμα έχουμε σε φυλακές υψίστης ασφαλείας, δεν μπορώ να το διανοηθώ, βγαίνω εκτός εαυτού. Έχουμε νεκρό πιλότο και δίνουμε τον Τούρκο, και έχουμε λίγα βήματα παραπάνω και γίνεται σόου από τους Τούρκους" τόνισε.

"Να είναι το τελευταίο θύμα ο Σμηναγός Ηλιάκης από χτύπημα τουρκικό" κατέληξε.

Δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση