GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

BOMBA από τον πρόεδρο ΑΔΑΕ! ΓΙΝΟΝΤΑΙ παρακολουθήσεις με ιδιωτικά βαλιτσάκια...

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να κυκλοφορούν ιδιωτικά βαλιτσάκια παρακολουθήσεων άφησε ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήστος Ζαμπίρας, κατά τη διάρκεια ενη...

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να κυκλοφορούν ιδιωτικά βαλιτσάκια παρακολουθήσεων άφησε ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήστος Ζαμπίρας, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής επί της ετήσιας έκθεσης της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών για το 2016.
Ο κ. Ζαμπίρας ήταν ιδιαίτερα προσεχτικός στη διατύπωσή του όταν ρωτήθηκε για τα βαλιτσάκια παρακολουθήσεων. Δεν το είπε ευθέως, άφησε όμως σαφώς να εννοηθεί ότι κυκλοφορούν βαλιτσάκια τηλεφωνικών συνακροάσεων τα οποία μάλιστα δεν ελέγχονται.
Ο κ. Ζαμπίρας σημείωσε πως δεν έχει βρει ανταπόκριση στις προτάσεις νομοθετικών παρεμβάσεων που έχει υποβάλλει προς την Πολιτεία για την αντιμετώπιση του φαινομένου.
Σύμφωνα με τον κ. Ζαμπίρα, η ΑΔΑΕ γνωρίζει για μόνο τρία επίσημα βαλιτσάκια παρακολουθήσεων τα οποία και ελέγχει και τα οποία έχουν η ΕΥΠ, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και η Διεύθυνση Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών της ΕΛΑΣ.
Ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ με αφορμή ερώτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου, αποκάλυψε ακόμη, πως ο έλεγχος της Αρχής ακόμη και σε αυτά τα τρία νόμιμα φορητά συστήματα συνακροάσεων, είναι πλημμελής.
«Θα έπρεπε να ελέγχονται πιο συχνά», ανέφερε και πρόσθεσε ότι από το τέλος του 2013 που έγινε έλεγχος, επαναλήφθηκε στο τέλος του 2017.
Αναφορικά με τις καταγγελίες του ΚΚΕ για συνακροάσεις στις τηλεφωνικές του επικοινωνίες, είπε πως από τους μέχρι τώρα ελέγχους δεν έχει προκύψει κάτι συγκεκριμένο.
Δείτε το βίντεο του ΑΝΤ1

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση