GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι να κάνετε αν σας τσιμπήσουν τσούχτρες

Το πρόβλημα με τις τσούχτρες, ιδιαίτερα στον Κορινθιακό είναι και φέτος πολύ έντονο. Ωστόσο είναι καλό να ξέρετε πως να αντιμετωπί...

Το πρόβλημα με τις τσούχτρες, ιδιαίτερα στον Κορινθιακό είναι και φέτος πολύ έντονο. Ωστόσο είναι καλό να ξέρετε πως να αντιμετωπίσετε αυτή τη δυσάρεστη κατάσταση και κυρίως να παραμείνετε ψύχραιμοι.

Σε περίπτωση που σας τσιμπήσει τσούχτρα:

- Απομακρύνετε τα τυχόν κολλημένα στο σώμα σας πλοκάμια της τσούχτρας, όχι με γυμνά χέρια, διότι αυτό θα οδηγήσει σε κόλλημα των πλοκαμιών στα χέρια σας και κατά συνέπεια μεταφορά του ερεθισμού και σε αυτά, παρά με άμμο, τρίβοντάς την στο σημείο του σώματος που είναι κολλημένα τα πλοκάμια της τσούχτρας, σαν να κάνετε peeling.

- Τοποθετείστε στο σημείο του τσιμπήματος πάγο ή κρύες κομπρέσες. Αυτό περιορίζει τοπικά το πρήξιμο.

- Στη συνέχεια αλείψτε την πάσχουσα περιοχή με κορτιζονούχο κρέμα που περιορίζει την τοπική φλεγμονώδη αντίδραση και ανακουφίζει γρήγορα από το τσούξιμο και την φαγούρα. Αν δεν υπάρχει τέτοια κρέμα χρησιμοποιήστε κομπρέσες με ξυδόνερο (1 μέρος ξύδι και 3 νερό). Με τον τρόπο αυτό αντιμετωπίζεται η φαγούρα και το τσούξιμο.

- Τέλος, αν η έκταση του τσιμπήματος είναι μεγάλη, πάρτε κάποιο χάπι αντιισταμινικό, για να αντιμετωπιστούν συστηματικότερα τα συμπτώματα. Η ανάγκη για χάπια τέτοιου είδους είναι μεγαλύτερη όσο μεγαλύτερη είναι η έκταση του προσβληθέντος δέρματος.

Στην πλειονότητα των περιπτώσεων η περιοχή του σώματος που ήλθε σε επαφή με την τσούχτρα παρουσιάζει μία έντονη κοκκινίλα, με ή χωρίς φούσκωμα, που συνοδεύεται από έντονο τσούξιμο, πόνο ή φαγούρα. Τα ενοχλήματα αυτά προκαλούνται από μία τοξική ουσία που απελευθερώνεται από τα πλοκάμια της τσούχτρας. Κατά κανόνα, ωστόσο, και μετά την εφαρμογή των παραπάνω υποχωρούν. Αν δεν υποχωρήσουν, ίσως χρειαστεί το άτομο να μεταφερθεί στα επείγοντα, όπου ενδεχομένως του χορηγηθεί ένεση κορτιζόνης.

ΠΗΓΗ: iatronet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση