GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κουβέλης: «Αδιαπραγμάτευτα τα κυριαρχικά μας δικαιώματα» - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

«Η χώρα μας είναι μια ειρηνική χώρα που θέλει την προαγωγή της συνεργασίας και της ειρηνικής συνύπαρξης με τις άλλες χώρες. Ταυτό...

«Η χώρα μας είναι μια ειρηνική χώρα που θέλει την προαγωγή της συνεργασίας και της ειρηνικής συνύπαρξης με τις άλλες χώρες. Ταυτόχρονα δηλώνουμε πως είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, όπως αυτά με σαφήνεια καταγράφονται και ορίζονται και από την συνθήκη της Λωζάνης και από την συνθήκη των Παρισίων άλλα και συνολικά από το διεθνές δίκαιο».

Το παραπάνω μήνυμα έστειλε από τη Λάρισα ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Φώτης Κουβέλης μιλώντας σε στελέχη των ενόπλων δυνάμεων κατά την επίσκεψη του στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας. Ο κ. Κουβέλης μιλώντας για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σε σχέση με την Τουρκία, υποστήριξε πως «ο Ερντογάν θα συνεχίσει την επιθετική ρητορική διότι πιστεύει ότι έτσι θα μπορέσει να ανοίξει ένα πεδίο διαπραγμάτευσης, επιδιώκοντας να βρεθεί κοντά η Τουρκία στην ευρύτερη περιοχή της Κυπριακής ΑΟΖ».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής 'Αμυνας είπε ότι η επιθετική ρητορική της Τουρκίας, οι παραβιάσεις, αλλά και η παράνομη συμπεριφορά της γειτονικής χώρας, διαμορφώνουν την «ιδιαίτερη συνθήκη ενίσχυσης του αποτρεπτικού μηχανισμού της χώρας», ενώ αναφέρθηκε στην προώθηση της αναβάθμισης των F-16, αλλά και στο έμψυχο δυναμικό των ενόπλων δυνάμεων.

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Κουβέλης και στο χαμό του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, τονίζοντας πως το περιστατικό «ήταν το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης συμπεριφοράς της Τουρκίας αναφορικά με τις παραβάσεις και τις παραβιάσεις». Μεταξύ άλλων ο κ. Κουβέλης σε δηλώσεις που έκανε αναφέρθηκε και στην υπόθεση των δύο στρατιωτικών που βρίσκονται στις φυλακές της Ανδριανούπολης, υποστηρίζοντας πως «οι δύο στρατιωτικοί κρατούνται παράνομα στις φυλακές υψίστης ασφαλείας». Τόνισε δε πως εντείνονται οι προσπάθειες της κυβέρνησης σε διπλωματικό επίπεδο.

«Είναι μια απαράδεκτη συμπεριφορά που προσβάλει το διεθνές δίκαιο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουβέλης για να συμπληρώσει ότι «η Τουρκία ενέταξε στην πολιτική της ένα περιστατικό το οποίο θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί με μια απλή συνεννόηση». Να σημειωθεί πως ο κ. Κουβέλης σε δηλώσεις που έκανε μίλησε και για προσφυγικό ζήτημα, τονίζοντας την συμβολή και τον ρόλο του Υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας στις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων στα κέντρα φιλοξενίας.

Τέλος, ο κ. Κουβέλης σχολίασε και την πρόσφατη παραίτηση του προέδρου του ΣτΕ, σημειώνοντας με νόημα πως «ένας πρόεδρος ενός ανωτάτου δικαστηρίου, όπως είναι το ΣτΕ, δεν παραιτείται και μάλιστα δεν παραιτείται δικαιολογώντας την παραίτηση του με όσα κατά την γνώμη του συγκροτούν επιχειρήματα».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Πηγή φωτογραφιών και βίντεο: larissanet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση