GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μια διαφορετική Εθνική Γιορτή...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας Εθνική Γιορτή " Ημέρα των Μαρτύρων " της Πατρίδας, για τη...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

Εθνική Γιορτή "Ημέρα των Μαρτύρων" της Πατρίδας, για τη...
Συρία και το Λίβανο.
"Εθνική" χαρακτηρίζεται μια γιορτή όταν αυτή ισχύει για ένα ολόκληρο Έθνος και συνήθως αυτές οι εθνικές γιορτές σχετίζονται με ορισμένα ιστορικά γεγονότα μιας χώρας, ενός έθνους, όπως η ανεξαρτησία-απελευθέρωση μιας χώρας. Η Ελλάδα έχει δύο εθνικές γιορτές: 25 Μάρτη, 28 Οκτώβρη.
Εθνική γιορτή για όσους έπεσαν για την Πατρίδα δεν συναντάμε σε καμία χώρα του πλανήτη, παρά στη Συρία και το Λίβανο κι αυτό σήμερα μπορεί για ορισμένους λάτρεις της παγκοσμιοποίησης να φαντάζει ακραίος εθνικισμός μιας και ζούμε την περίοδο της μεγάλης "αντιεθνικιστικής" πάλης του "φιλάνθρωπου" πολυεκατομμυριούχου Σόρος, που υπόσχεται να πολεμήσει με όλες του τις δυνάμεις τον εθνικισμό, τον οποίο χαρακτηρίζει «κυρίαρχη ιδεολογία» στον κόσμο.
Αυτή η μοναδική εθνική γιορτή στον κόσμο ξεκίνησε για να τιμήσει τους Σύρους πατριώτες που δολοφόνησε στη Δαμασκό και τη Βηρυτό ο γεννημένος στη Μυτιλήνη Αχμέτ Τζεμάλ Πασάς, της τριανδρίας του καθεστώτος των Νεότουρκων, γνωστός στην ιστορία ως "σφαγέας" (Assaffah) και τοποτηρητής της οθωμανικής εξουσίας στη Μέση Ανατολή.
Ο πρώτος παγκόσμιος πόλεμος το 1914 βρίσκει την Τουρκία σύμμαχο της Γερμανίας και της Αυστροουγγαρίας, που εγκαθιστά κυβερνήτη κι αρχηγό των τουρκικών κατοχικών δυνάμεων στη Συρία τον Αχμέτ Τζεμάλ Πασά. Η σκληρή οθωμανική κατοχή γίνεται ακόμη σκληρότερη απέναντι στους Άραβες.
Στις 6 Μάη 1916 οι Τούρκοι εκτελούν 22 πατριώτες της Συρίας και του Λιβάνου με την κατηγορία της "αντιτουρκικής δράσης" κι από τότε ξεκινάει ο εορτασμός της "Ημέρας των Μαρτύρων" που γίνεται εθνική γιορτή με την απελευθέρωση της Συρίας από το ζυγό της Γαλλικής αποικιοκρατίας.

Συρία 6 Μάη 2018, Εθνική Γιορτή "Ημέρα των Μαρτύρων της Πατρίδας": «Οι Μάρτυρες μας είναι οι Άγιοι μας. Είθε ο Θεός να αναπαύσει τις ψυχές τους και να τιμωρήσει κάθε μπάσταρδο που συμμετέχει σε αυτή την ψεύτικη επανάσταση για να δολοφονεί τους πραγματικούς Σύρους».
Ποιος είναι αυτός ο λαός που έχει για Εθνική του Γιορτή όσους έπεσαν για την Πατρίδα;
Είναι ο λαός που δέχθηκε για επτά χρόνια μια ιμπεριαλιστική επίθεση χωρίς προηγούμενο στη σύγχρονη Ιστορία, που Αντιστάθηκε και Νίκησε.
Για την Ελλάδα, τον ελληνικό λαό, είναι εκείνος ο λαός που σ' εκείνη την κρίση του Μάρτη 1987 και μπροστά στην επιθετικότητα του τουρκικού καθεστώτος, πάντα με τη συμπαράσταση των συμμάχων μας της δύσης, όταν ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Ανδρέας Παπανδρέου ζήτησε βοήθεια στάθηκε αδελφικά δίπλα μας: "Τούρκος στρατιώτης σε ελληνικό έδαφος, σημαίνει επίθεση εναντίον της Συρίας"!
Είναι ο λαός που οι ελληνικές κυβερνήσεις κι όχι ο ελληνικός λαός, των τελευταίων επτά χρόνων διέκοψαν διπλωματικές σχέσεις, απέλασαν την πρέσβειρα της Συρίας από την Ελλάδα ως "ανεπιθύμητο πρόσωπο", εφαρμόζουν δολοφονικό εμπάργκο και καθημερινά λαμβάνουν μέτρα-κυρώσεις εναντίον του λαού της Συρίας των Σελευκιδών του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Αυτός ο λαός δεν υποδουλώνεται, παραμένει Αδέσποτος!
 

Λαοί που δεν έχουν μνήμη, δεν έχουν μέλλον! (Μόνον ο Ανδρέας Παπανδρέου τιμούσε τη σημερινή επέτειο...)

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση