GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέα δημοσκόπηση: Δείτε τη διαφορά ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ

Πλησιάζει σε διψήφιο ποσοστό η διαφορά της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, όπως προκύπτει από τη νέα δημοσκόπηση που διενήργησε η Pu...

Πλησιάζει σε διψήφιο ποσοστό η διαφορά της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, όπως προκύπτει από τη νέα δημοσκόπηση που διενήργησε η Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.
Συγκεκριμένα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει 28,5% (αμετάβλητο), ο ΣΥΡΙΖΑ 19% (19,5% στην προηγούμενη μέτρηση), η Χρυσή Αυγή και το Κίνημα Αλλαγής από 7% (8% η ΧΑ τον Απρίλιο, 8,5% το ΚΙΝΑΛ) και το ΚΚΕ 5,5% (6%). Ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, η Ένωση Κεντρώων και η Ελληνική Λύση με 1,5% αντίστοιχα (και τα τρία κόμματα συγκέντρωναν από 1,5%), και η Λαϊκή Ενότητα, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η Πλεύση Ελευθερίας με 1% αντίστοιχα (στην προηγούμενη μέτρηση καταγραφή είχε μόνο η ΑΝΤΑΡΣΥΑ που συγκέντρωνε 1%). Στο 23% ανέρχεται η αδιευκρίνιστη ψήφος, οι αναποφάσιστοι, το λευκό/άκυρο και η αποχή.
Πρόθεση με αναγωγή
Τα προβάδισμα της ΝΔ μεγαλώνει στην πρόθεση ψήφου με την αναγωγή επί των έγκυρων, όπου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει 31,5%, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 21,5%. Ακολουθούν Χρυσή Αυγή και Κίνημα Αλλαγής με 8% αντίστοιχα, το ΚΚΕ με 6%, οι ΑΝΕΛ και η Ένωση Κεντρώων με 2% αντίστοιχα, η Ελληνική Λύση με 1,5% και η Λαϊκή Ενότητα, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η Πλεύση Ελευθερίας με 1%. Στο 7,5% ανέρχονται οι αναποφάσιστοι, στο 6% η αδιευκρίνιστη ψήφος.
Το μεγαλύτερο ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και από το άκυρο/λευκό/αποχή με 33% και 32%. Από τη ΝΔ και το Ποτάμι προέρχεται το 6% της αδιευκρίνιστης ψήφου, από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, τους ΑΝΕΛ και την Ένωση Κεντρώων το 5%, από τη Χρυσή Αυγή και άλλα κόμματα το 3%. Τέλος, στην αδιευκρίνιστη ψήφο έχει μετακινηθεί και το 2% των ψηφοφόρων του ΚΚΕ του Σεπτεμβρίου του 2015.
Συσπειρώσεις/μετακινήσεις
Το παγιωμένο προβάδισμα της ΝΔ αντικατοπτρίζεται και από τις συσπειρώσεις, αφού το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης φαίνεται πως έχει «περιχαρακώσει» το 82% των ψηφοφόρων του, ενώ μόλις το 12% μετακινείται προς τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλα κόμματα.
Αντίστοιχα σε χαμηλά επίπεδα και συγκεκριμένα στο 47% βρίσκεται η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ. Το 15% των ψηφοφόρων του κυβερνώντος κόμματος μετακινείται προς τη ΝΔ, το 5% προς το Κίνημα Αλλαγής και το 20% προς την αδιευκρίνιστη ψήφο.
Παράσταση νίκης
Αμετάβλητη είναι η εικόνα στην παράσταση νίκης, όπου η Νέα Δημοκρατία διατηρεί το τεράστιο προβάδισμα ύψους 34 ποσοστιαίων μονάδων, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να βρίσκεται στο 56% και τον ΣΥΡΙΖΑ στο 22%.
Δεν βλέπουν εκλογές το 2018
Το 53% δεν θεωρεί πως οι εκλογές θα διεξαχθούν εντός του 2018: Το 28% βλέπει εκλογές στο τέλος της θητείας της κυβέρνησης και το 25% στο 1ο εξάμηνο του 2019 κοντά στις ευρωεκλογές. Από την άλλη το 34% θεωρεί πως θα στηθούν κάλπες εντός του 2018.
Καταλληλότερος ο Μητσοτάκης
Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται καταλληλότερος για πρωθυπουργός με 32% (31% τον Απρίλιο), με τον Αλέξη Τσίπρα να συγκεντρώνει 22% (-1%). «Κανένας από τους δύο», απαντάει το 38% (-2%).
Ως προς το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται σε τουρκικές φυλακές της Αδριανούπολης, το 57% κρίνει αρνητικά ή μάλλον αρνητικά τους χειρισμούς της κυβέρνησης (56% τον Απρίλιο). Από την άλλη, το 30% επικροτεί τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο θέμα αυτό.
Κυριαρχεί η απαισιοδοξία
Ταυτόχρονα, το 48% θεωρεί πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να ακυρώσει ή να αναστείλει τις μειώσεις συντάξεων, ενώ το 36% θεωρεί πως κάτι τέτοιο είναι εφικτό.
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι απαντήσεις για τις φορολογικές υποχρεώσεις. Ειδικότερα το 22% απαντά πως θα μπορέσει να τις αποπληρώσει όλες τις φορολογικές του υποχρεώσεις, το 22% το μεγαλύτερο μέρος τους, το 22% ένα μικρό μέρος τους, το 7% καμία και το 15% απαντά πως δεν χρωστάει στην εφορία.
Τέλος, το 63% των πολιτών δηλώνει απαισιόδοξο που θεωρεί πως τα πράγματα στη χώρα μάλλον και σίγουρα πάνε σε λάθος κατεύθυνση. Το 27% δηλώσει πως η χώρα πάει στη σωστή κατεύθυνση.

1 σχόλιο

  1. Δεν υπάρχει θρησκεία, Δημοκρατία, Αναρχία, Κομουνισμός, απλά ένα μόνο, ΧΡΗΜΑ!!!!



    Στην τωρινή μας εποχή - Δεν υπάρχει θρησκεία, Ηθική, Δημοκρατία,δικαιοσύνη Αναρχισμός, Κομουνισμός, Σοσιαλισμός Ιδεολογίες, δεν υπάρχει τίποτα άλλο, παρά μόνο ΧΡΗΜΑ!!!!
    Κάποτε ήταν το εν αρχή ο λόγος, τώρα το εν αρχή το χρήμα.
    Όλα μετριούνται και σχετίζονται με αυτό.
    ΧΡΗΜΑ και μόνο ΧΡΗΜΑ όλα τα υπόλοιπα είναι κουραφέξαλα.
    Εάν υπάρχουν ακόμα ρομαντικοί ονειροπόλοι είναι η «αισχρή» μειοψηφία!
    Αναλογιστείτε τι δραστηριότητες κάνετε κάθε μέρα, όπου δεν χρειάζεται χρήμα άμεσα ή έμμεσα.

    Τι άλλο να πεις για μια αλήθεια που είναι πέρα για πέρα αναμφισβήτητη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση