GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λύθηκε το μυστήριο με τον τάφο του Τουταγχαμών!

Δεν υπάρχουν πρόσθετοι θάλαμοι ή περάσματα πίσω από τον τάφο του Τουταγχαμών στην Κοιλάδα των Βασιλέων, σύμφωνα με τις πρόσφατες αναλύσει...

Δεν υπάρχουν πρόσθετοι θάλαμοι ή περάσματα πίσω από τον τάφο του Τουταγχαμών στην Κοιλάδα των Βασιλέων, σύμφωνα με τις πρόσφατες αναλύσεις ραντάρ, ανέφεραν σήμερα Αιγύπτιοι αξιωματούχοι, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του περιοδικού National Geographic.
Η είδηση έγινε γνωστή μετά την ανακοίνωση του Mostafa Waziri, γενικού γραμματέα του Ανώτατου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων, που έκανε σήμερα, Κυριακή 6 Μαΐου, κατά τη διάρκεια της 4ης ετήσιας Διεθνούς Διάσκεψης GEM για τον Τουταγχαμών, που πραγματοποιήθηκε στο Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο (GEM) στην Γκίζα.
Η ανακοίνωση ολοκληρώνει με απογοητευτικό τρόπο την έρευνα που ξεκίνησε πριν από τρια χρόνια, όταν ο Βρετανός Αιγυπτιολόγος Νίκολας Ριβς θεώρησε ότι ο ταφικός θάλαμος της θρυλικής βασίλισσας της 18ης Δυναστείας Νεφερτίτη μπορεί να κρύβεται πίσω από τους τοίχους του περίφημου τάφου του Τουταγχαμών, ηλικίας 3.300 ετών.
Δυο προηγούμενες δοκιμές της θεωρίας του Ριβς, με τη χρήση ειδικών ραντάρ, ήταν ασαφείς. Η τελευταία έρευνα, που διεξήχθη φέτος με την υποστήριξη του National Geographic Society, είναι μια κοινή επιστημονική αποστολή, υπό τον συντονισμό του Franco Porcelli του Πολυτεχνικού Πανεπιστημίου του Τορίνο και, σύμφωνα με το δημοσίευμα, θεωρείται η πιο ολοκληρωμένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση