GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΣΕΒ: Αντι- αναπτυξιακό χαράτσι το τέλος στις ηλεκτρονικές συσκευές

Για αντι- αναπτυξιακό χαράτσι στις ηλεκτρονικές συσκευές που υπονομεύει τον αναγκαίο ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας, κάνει λόγο ...

Για αντι- αναπτυξιακό χαράτσι στις ηλεκτρονικές συσκευές που υπονομεύει τον αναγκαίο ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο ΣΕΒ, αναφερόμενος στο τέλος αποζημίωσης των δικαιούχων πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων.

"Η νέα διεύρυνση του πεδίου εφαρμογής του χαρατσιού, σε συνδυασμό με το εξαιρετικά υψηλό τέλος κινητής τηλεφωνίας και τον υψηλό ΦΠΑ, θα λειτουργήσουν ανασταλτικά ως προς τη ζητούμενη ανάπτυξη της ψηφιακής οικονομίας, τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων αλλά και την ενεργή συμμετοχή των πολιτών στην ψηφιακή εποχή", αναφέρει ο Σύνδεσμος.

Υποστηρίζει επίσης ότι η έλλειψη σαφούς πλαισίου για τον καθορισμό της εύλογης αμοιβής και του τρόπου διανομής της στους δικαιούχους, δημιουργεί προϋποθέσεις αδιαφάνειας και αθέμιτου ανταγωνισμού, ενώ η αναδρομική ισχύς έρχεται σε αντίθεση με την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Ο ΣΕΒ καλεί την κυβέρνηση "να ανακαλέσει την διάταξη, η οποία κινείται σε αντίθετη κατεύθυνση με την υπόλοιπη ΕΕ που προωθεί τον περιορισμό των συγκεκριμένων επιβαρύνσεων".

ΠΗΓΗ: enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση