GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Debate Κούλογλου - Βόζεμπεργκ για το Σκοπιανό

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν για το Σκοπιανό στον αέρα του Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ,...

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν για το Σκοπιανό στον αέρα του Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου και η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ελίζα Βόζεμπεργκ.
"Δεν πρέπει να λάβουμε υπόψιν τη δήλωση του Ζάεφ; Η ΝΔ τι θα έπρεπε να κάνει αν σε αυτή τη δήλωση του Πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ δεν υπάρχει διάψευση και ξέρουμε ότι ο κ. Κοτζιάς είπε προχθές σε τόνους επιβεβαιωτικούς ότι η συμφωνία έχει κλείσει και έχει καθοριστεί και αναμένεται η συνομιλία των δύο Πρωθυπουργών" ανέφερε η κ. Βόζεμπεργκ.
Ο κ. Κούλογλου απάντησε ότι "Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί η ΝΔ δεν συμφωνεί σε μία προοπτική λύσης, την οποία η ίδια είχε συμφωνήσει το 2008 και στη συνέχεια. Είναι απλώς ένας απίστευτος καιροσκοπισμός, που βάζει μπροστά τα στενά κομματικά συμφέροντα της ΝΔ σε βάρος των εθνικών συμφερόντων. Αυτή ήταν η εθνική γραμμή, αυτή ακολουθείται, τα κέρδη είναι σημαντικά το είδαμε με την υπαναχώρηση της εκκλησίας, που εγκαταλείπει το όνομα "Μακεδονία", είναι μια σημαντική παραχώρηση, λύνει προβλήματα στον εκκλησιαστικό τομέα και θα έπρεπε και οι Έλληνες ιεράρχες ακροδεξιοί και μη ακροδεξιοί να το λάβουν σοβαρά υπόψιν τους ότι αυτή η διαπραγμάτευση έχει φέρει θετικά αποτελέσματα".
Με τη σειρά της η κ. Βόζεμπεργκ τόνισε ότι "Δεν διαπραγματεύεται η κυβέρνηση να υπενθυμίσω στον κ. Κούλογλου, διαπραγματεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ δια του κ. Πρωθυπουργού, διότι ο έταιρος που στηρίζει την κυβέρνηση για να έχει πλειοψηφία στη Βουλή, ο κ. Καμμένος βρίσκεται σε διακοπές στο Μονακό με επίσημη πρόσκληση, δεν θα το κρίνω αυτό σαν αποφυγή ας το κρίνει ο ελληνικός λαός και αντίθετα η θέση του είναι συνεπής και είναι στο μόνο που είναι συνεπής ο κ. Καμμένος, είναι ότι αν τυχόν δοθεί από την Ελλάδα η έγκριση για τη χρήση έστω με σύνθετη ονομασία, της λέξης Μακεδονία είναι προδοσία. Επομένως, ο κ. Καμμένος ως συνεταίρος αυτής της κυβέρνησης, στηρίζει μία προδοτική κυβέρνηση με τα δικά του δεδομένα, όχι τα δικά μου".
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανταπάντησε ότι "σας διαβεβαιώ ότι αν επιτευχθεί η συμφωνία, η διεθνής εικόνα της χώρας μας θα αναβαθμιστεί".
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση