Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ
Κυκλοφόρησε το 4o φύλλο. Κάντε κλικ για να το δείτε...
 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

  Παρασκευή, 18 Μαΐου 2018

  Σαλμάς για Novartis: Πολύς ντόρος για το τίποτα - ΒΙΝΤΕΟ

  "Το σκάνδαλο Novartis είναι υπαρκτό και αφορά μεσαία στελέχη της διοίκησης, γιατρούς, φαρμακοποιούς και όχι πολιτικά πρόσωπα" τόνισε ο Μάριος Σαλμάς, μιλώντας στη Βουλή στη συζήτηση επί του πορίσματος της Προκαταρκτικής Επιτροπής για την εξέταση Novartis.

  Ο πρώην υπουργός τόνισε ότι "αν οι κάλπες στήνονται για τη δημιουργία εντυπώσεων είναι πολύς ντόρος για το τίποτα, γιατί σε ό,τι με αφορά είμαι μέρος της λύσης του προβλήματος της διαφθοράς στο χώρο του φαρμάκου και όχι μέρος του προβλήματος".

  Ο κ. Λαλμάς διαμαρτυρήθηκε για την ύπαρξη δέκα καλπών και αναρωτήθηκε αν μπορεί κάποιος βουλευτής να πει "όχι" για τον Σαλμά λόγω αναρμοδιότητας και "ναι" για τον Λυκουρέντζο, ότι δηλαδή έχει αρμοδιότητα η Βουλή. "Υπάρχει πιθανότητα να πει κάποιος ναι στη δίωξη ενός από τους δέκα, όταν η επιτροπή δεν έχει διερευνήσει την υπόθεση; Πρέπει να είναι τρελός" ανέφερε χαρακτηριστικά.

  Αναφερόμενος στην παραπομπή του στην προανακριτική επιτροπή σημείωσε ότι "μια πληροφορία που με αφορούσε η οποία εισφέρθηκε από έναν προστατευόμενο μάρτυρ , την παρέπεμψαν 159 βουλευτές να εξεταστεί, σε αναρμόδια επιτροπή".

  Ο Μάριος Σαλμάς κλείνοντας την ομιλία του απευθύνθηκε στους βουλευτές και ρώτησε: "Υπάρχει κάποιος εδώ που έχει πέσει στην αντίληψή του παράληψη ή πράξη μου κατά τη θητεία μου στο υπουργείο Υγείας που ζημίωσε το Δημόσιο, που ωφέλησε τη Novartis, που είχε ύποπτη σχέση με τη Novartis ή οποιαδήποτε άλλη φαρμακευτική εταιρεία;".

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

  0 σχολια:

  Item Reviewed: Σαλμάς για Novartis: Πολύς ντόρος για το τίποτα - ΒΙΝΤΕΟ Rating: 5 Reviewed By: Press- gr