GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πετρόπουλος: Ούτε απαραίτητες ούτε αναγκαίες οι μειώσεις των συντάξεων- Θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε

O υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος, μίλησε στον Realfm 97,8 και τους Δημήτρη Καμπουράκη και Βασίλη Λυριτζή. "Από τ...

O υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος, μίλησε στον Realfm 97,8 και τους Δημήτρη Καμπουράκη και Βασίλη Λυριτζή.
"Από το 2019 όσοι έχουν σύνταξη μέχρι 700 ευρώ, θα έχουν δωρεάν φάρμακα. Τα μέτρα που έχουμε να δούμε μπροστά μας είναι πολλά. Στα πλαίσια της συγκρότησης του προϋπολογισμού για το 2019 θα δούμε με τα περιθώρια που έχουμε τι μπορούμε να δώσουμε και στους συνταξιούχους. Πάντα το κάναμε αυτό" ανέφερε.
"Η διάταξη για την περικοπή των επανυπολογισμένων συντάξεων μπήκε με έναν νόμο μεταγενέστερο του 4387. Δεν μπήκε εξ αρχής, επομένως είναι ad hoc περίπτωση περικοπής μέχρι 18% το ανώτερο εκεί που προκύπτει προσωπική διαφορά, δεν αλλάζει το σύστημά μας. Επειδή είναι ad hoc, εκεί μπορούμε να κάνουμε χωρίς να κλυδωνίζεται το σύστημα συνολικά παρεμβάσεις στα πλαίσια της πολιτικής που έχει η κυβέρνηση να προστατεύει τις συντάξεις και κυρίως τις χαμηλότερες. Θα δούμε τι περιθώρια έχουμε. Θα προσπαθούμε σε κάθε περίπτωση να στηρίζουμε αυτούς που έχουν ανάγκη. Αυτό λέγαμε και το 2015 και το 2016" τόνισε.
"Θα δούμε στο τέλος της περιόδου την εθνική σύνταξη, είναι ο πληθωρισμός είναι και το ΑΕΠ, δεν τα έχουμε όλα αυτά και θα επαναπροσδιορίσουμε το θέμα της εθνικής σύνταξης" είπε ο υφυπουργός.
"Η συμφωνία να έρθουν μειώσεις επήλθε λόγω της εσφαλμένης πρόβλεψης του ΔΝΤ ότι θα έχουμε μικρά πλεονάσματα, επομένως ένας όρος με βάση τον οποίον συμφωνήθηκε κάτι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή. Διαψεύστηκε. Έχουμε το δικαίωμα ως κυβέρνηση να δούμε τι θα κάνουμε για αυτό" συμπλήρωσε.
"Απαντώ μόνο σε αυτό που εμφανίζουν ως βεβαιότητα κάποιοι ότι εμείς θα φέρουμε οπωσδήποτε τις μειώσεις. Δεν είναι αυτό ούτε απαραίτητο, ούτε αναγκαίο. Θα κριθεί από τις εξελίξεις των οικονομικών μας δυνατοτήτων, από την ολοκλήρωση της διαδικασίας της αξιολόγησης, που πάει καλά" δήλωσε ο κ. Πετρόπουλος.
"Η ΝΔ δεν θέτει όρους βελτίωσης, έχει προαναγγείλει την περικοπή για το 2019" κατέληξε.
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση