GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κίνδυνος έκρηξης από κουφάρι φάλαινας 18 τόνων σε παραλία της Αυστραλίας

Οι αρχές στην Αυστραλία αναγκάσθηκαν να μετακινήσουν το κουφάρι μίας θηλυκής φάλαινας, βάρους 18 τόνων και μήκους 13 μέτρων, που ε...

Οι αρχές στην Αυστραλία αναγκάσθηκαν να μετακινήσουν το κουφάρι μίας θηλυκής φάλαινας, βάρους 18 τόνων και μήκους 13 μέτρων, που είχε ξεβρασθεί στην παραλία Big Hill Beach, 430 χλμ βόρεια του Σίδνεϊ, καθώς υπήρχε φόβος το κήτος να εκραγεί.

Οταν η φάλαινα άρχισε να «φουσκώνει», μία φυσιολογική διαδικασία για οποιοδήποτε θαλάσσια ύπαρξη που ξεβράζεται και πεθαίνει, υπάλληλοι του Εθνικού Πάρκου της Νέας Νότιας Ουαλίας ξεκίνησαν τη μάχη με το χρόνο προκειμένου να την μετακινήσουν από την παραλία. Αμέσως δημιουργήθηκε μια ζώνη αποκλεισμού γύρω από την παραλία ενώ οι υπάλληλοι κατάφεραν να σηκώσουν το κήτος με τη βοήθεια ενός γερανού και να το μεταφέρουν σε ασφαλές μέρος.

Αν και δεν είναι γνωστό γιατί βρέθηκε στην παραλία, εικάζεται οτι πέθανε από εξάντληση στη θάλασσα κατά τη διάρκεια της μακράς μετανάστευσης που πραγματοποιούν οι φάλαινες κάθε χρόνο, και στη συνέχεια ξεβράσθηκε στην άμμο. Οι αρχές της πολιτείας έχουν προειδοποιήσει τους κατοίκους να μην πλησιάζουν στην περιοχή και κυρίως να μην μπαίνουν στη θάλασσα για τουλάχιστον 48 ώρες, εξαιτίας μεγάλου αριθμού καρχαριών που πιθανόν να προσέλκυσε η φάλαινα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση