GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΤΟΥΡΚΙΑ: Στο 58% ο Ερντογάν με νοθεία...

Ιδιαίτερα υψηλά εμφανίζονται τα ποσοστά της συμμαχίας του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης με τo Εθνικιστικό Κίνημα, η οποία με καταμε...

Ιδιαίτερα υψηλά εμφανίζονται τα ποσοστά της συμμαχίας του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης με τo Εθνικιστικό Κίνημα, η οποία με καταμετρημένο  το 33% των ψήφων συγκεντρώνει 62,2%. Το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα βρίσκεται στο 27% ενώ το φιλοκουρδικό HDP στο 8%.
Το ποσοστό συμμετοχής στις στις σημερινές προεδρικές εκλογές στην Τουρκία ανήλθε στο 86,82%, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας.
Ελαφρώς πιο αυξημένο ήταν το ποσοστό συμμετοχής στις βουλευτικές εκλογές που ανήλθε στο 87%.
Αυξάνονται όμως οι περιπτώσεις νοθείας στις τουρκικές εκλογές, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, με τα βίντεο να είναι συγκλονιστικά.

Turkish, Presidential Elections:
33.5% counted

Erdoğan (AKP-ECR): 57.7%
İnce (CHP-S&D): 27.8%
Akşener (İYİ-*): 7.5%
Demirtaş (HDP-S&D): 5.8%
Karamollaoğlu (SP-*): 0.9%
Perinçek (VATAN-*): 0.2%

Αναλυτές υπενθυμίζουν πάντως ότι και στις εκλογές του 2015 το AKP του Ερντογάν στα πρώτα αποτελέσματα συγκέντρωνε το 62% και κατέληξε στο 42% στο κλείσιμο της καταμέτρησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση