GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βρέθηκαν τα πτώματα των τριών μελών δημοσιογραφικής αποστολής από τον Ισημερινό - Τους απήγαγαν και τους δολοφόνησαν

Οι αρχές της Κολομβίας ανακοίνωσαν ότι βρήκαν στο νότιο τμήμα της χώρας των Άνδεων τέσσερα πτώματα, ανάμεσά τους τρία που ανήκουν ...

Οι αρχές της Κολομβίας ανακοίνωσαν ότι βρήκαν στο νότιο τμήμα της χώρας των Άνδεων τέσσερα πτώματα, ανάμεσά τους τρία που ανήκουν σε δύο δημοσιογράφους και τον οδηγό τους από τον Ισημερινό, που είχαν απαχθεί στα τέλη Μαρτίου, κρατηθεί όμηροι και κατόπιν δολοφονηθεί από αποστάτες της πρώην οργάνωσης ανταρτών FARC.

«Με πληροφόρησαν πως βρήκαμε πτώματα που μπορεί να ανήκουν στα τρία μέλη της δημοσιογραφικής αποστολής που είχαν απαχθεί και δολοφονηθεί από τον "Γκουάτσο". Επαληθεύουμε τις ταυτότητές τους», ανέφερε μέσω Twitter ο πρόεδρος της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος.

Ο Ουάλτερ Αρτίσαλα, γνωστός και ως Γκουάτσο, είναι επικεφαλής μιας ομάδας αποστατών της οργάνωσης Επαναστατικές Ένοπλων Δυνάμεων της Κολομβίας, ή FARC, που αφοπλίστηκε, διαλύθηκε και μετασχηματίστηκε σε πολιτικό κόμμα.

«Εκφράζω ξανά τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειές τους για αυτό το τόσο αποτρόπαιο έγκλημα», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Κολομβίας.

Η αστυνομία «με ενημέρωσε ότι ανακτήσαμε τέσσερα πτώματα στο νότιο τμήμα της χώρας και ότι βρισκόμαστε στη διαδικασία εξακρίβωσης των ταυτοτήτων τους. Η ιατροδικαστική διαδικασία θα τερματιστεί αύριο (σ.σ. σήμερα Παρασκευή) στο Κάλι», ανέφερε επίσης μέσω Twitter ο υπουργός Άμυνας της Κολομβίας, ο Χουάν Κάρλος Βιγέγκας.

Ο δημοσιογράφος Χαβιέρ Ορτέγα (32 ετών), ο φωτογράφος Παούλ Ρίβας (45 ετών) και ο οδηγός τους, ο Εφραΐν Σεγάρα (60 ετών) είχαν απαχθεί την 26η Μαρτίου, πριν εκτελεστούν. Έκαναν ρεπορτάζ στην περιοχή των συνόρων του Ισημερινού και της Κολομβίας για λογαριασμό της εφημερίδας El Comercio του Ισημερινού.

Οι δύο χώρες έχουν εξαπολύσει έκτοτε ανθρωποκυνηγητό εναντίον της ομάδας των αποστατών υπό τον Γκουάτσο.

Χωρίς πλέον κεντρική διοίκηση, ομάδες αποστατών των FARC δρουν σε διάφορες περιοχές της Κολομβίας και—σύμφωνα με υπολογισμούς των ένοπλων δυνάμεων—μετρούν συνολικά περίπου 1.200 μαχητές, τόσο πρώην αντάρτες που αποκήρυξαν τη συμφωνία ειρήνης, όσο και νεοσύλλεκτους. Οι ομάδες αυτές αποπειρώνται να θέσουν υπό τον έλεγχό τους ιδίως τη διακίνηση ναρκωτικών αλλά και τα παράνομα μεταλλεία.

Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση