GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η μπίζνα του λευκού θανάτου είχε πρωταγωνιστές μάνα και γιο - Η κοκαΐνη, τα ταξίδια και οι...λίρες Αγγλίας

Πρωταγωνιστές σε κύκλωμα που εμπλέκει τρεις χώρες είναι μάνα και γιος από την Κύπρο. Πρόκειται για μητέρα 67 ετών και γιο 28 ετών....

Πρωταγωνιστές σε κύκλωμα που εμπλέκει τρεις χώρες είναι μάνα και γιος από την Κύπρο.

Πρόκειται για μητέρα 67 ετών και γιο 28 ετών. Η μητέρα είναι μόνιμη κάτοικος Λονδίνου και ο γιος διαμένει στην Κύπρο. Στο κύκλωμα φαίνεται να εμπλέκεται και ένα ακόμη πρόσωπο από το Plymouth 27 ετών.

Οι τρεις φαίνεται να συνεργάζονταν σε κύκλωμα που εμπορευόταν κοκαΐνη, ηρωίνη και άλλα ναρκωτικά τάξης Α.

Ενώπιον Δικαστηρίου στο Exeter, παρουσιάστηκε η 67χρονη Κύπρια και ο 27χρονος από το Plymouth.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Εισαγγελέας για την υπόθεση, η 67χρονη πραγματοποιούσε νυκτερινές «αποστολές κοκαΐνης». Συγκεκριμένα, υπάρχουν στοιχεία που θέλουν την 67χρονη να πραγματοποίησε 26 συνολικά ταξίδια στο Devon στη μέση της νύκτας. Τα ταξίδια αυτά τής απέφεραν κέρδη χιλιάδων λιρών Αγγλίας.

Τις ίδιες διαδρομές μεταφοράς κοκαΐνης φαίνεται πως έκανε και ο νεαρός από το Plymouth. Τον Μάιο του 2017 συνελήφθη στην περιοχή Exeter, η οποία βρίσκεται στην πόλη Devon του Ηνωμένου Βασιλείου και στην κατοχή του εντοπίστηκε κοκαΐνη αξίας 12.500 λιρών Αγγλίας.

Η 67χρονη αρνείται τις δυο κατηγορίες που της προσάπτονται για συνωμοσία προς παροχή ηρωίνης και κρακ κοκαΐνης. Ο 27χρονος, ωστόσο, παραδέχεται την εμπλοκή του σε ό,τι αφορά την παροχή κοκαΐνης, αλλά δεν παραδέχεται εμπλοκή σε ό,τι έχει να κάνει με ηρωίνη.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Εισαγγελέας για την υπόθεση, «Σε διάστημα 10 μηνών καταγράφηκαν 33 ταξίδια των δυο και δεν αποκλείεται να έγιναν και περισσότερα. Από αυτά τα ταξίδια καταγράφονται πληρωμές ύψους 85 χιλιάδων λιρών. Η διαδρομή των χρημάτων ξεκινούσε από το Plymouth όπου γινόταν κατάθεση και ακολούθως γινόταν μεταφορά στο Λονδίνο, για να καταλήξουν στο τέλος στην Κύπρο». Ο Εισαγγελέας συμπλήρωσε ότι ο εγκέφαλος του κυκλώματος φαίνεται πως είναι ο 28χρονος γιος της 67χρονης, ο οποίος διαμένει στην Κύπρο και παραδέχεται την εμπλοκή του και τον ρόλο που του αποδίδεται.

Οι τοπικές Αρχές έχουν στην κατοχή τους στοιχεία από τηλεφωνικές συνδιαλέξεις της «συμμορίας», τα οποία συνδέουν τη μητέρα, τον γιο και τον 27χρονο μεταξύ τους, ενώ δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να υπάρχουν κι άλλα μέλη.

Η 67χρονη δήλωσε άγνοια για το ότι ο γιος της είχε εμπλακεί με ναρκωτικά και ισχυρίζεται ότι αυτός διατηρεί επιχείρηση με είδη ένδυσης και τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα.

Ο Εισαγγελέας δήλωσε χαρακτηριστικά ότι η γυναίκα είτε «τελεί σε πλήρη άγνοια για το τι έγινε είτε είναι ένοχη».

«Ότι θα μπορούσε να εξαπατηθεί εν αγνοία της και να ταξιδεύει παράλληλα σε εβδομαδιαία βάση συλλέγοντας χιλιάδες ευρώ για τον γιο της, πιστεύοντας ότι βοηθά οικονομικά τον γιο της, αυτό σημαίνει είτε έχει εμπλοκή είτε της είχαν αποδώσει έναν ρόλο αφήνοντάς την στο σκοτάδι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Εισαγγελέας.

Έγινε αναφορά, μάλιστα, ενώπιον Δικαστηρίου ότι υπάρχουν γραπτά μηνύματα μεταξύ μάνας και γιου που δείχνουν ότι η «επιχείρηση των ναρκωτικών» είχε την εποπτεία του γιου ο οποίος βρισκόταν στην Κύπρο.

Η όλη δικαστική διαδικασία θα είναι μαραθώνια, αφού σύμφωνα με τοπικά Μέσα θα διαρκέσει δυο βδομάδες.

ΠΗΓΗ: SigmaLive

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση