GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αβραμόπουλος: Η Συνθήκη Σένγκεν βρίσκεται σε κίνδυνο

«Η Συνθήκη Σένγκεν, χάρη στην οποία ζούμε σε έναν κοινό χώρο ελεύθερης κυκλοφορίας προσώπων και αγαθών, δυστυχώς βρίσκεται σε κίνδ...

«Η Συνθήκη Σένγκεν, χάρη στην οποία ζούμε σε έναν κοινό χώρο ελεύθερης κυκλοφορίας προσώπων και αγαθών, δυστυχώς βρίσκεται σε κίνδυνο» ανέφερε σε τηλεοπτική συνέντευξή του στο ολλανδικό δίκτυο Nieuwsuur NOS (Dutch Broadcast Foundation) ο Ευρωπαίος επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Στην ερώτηση «είστε πραγματικά απογοητευμένος από τις ηγεσίες σε χώρες της Ευρώπης», ο κ. Αβραμόπουλος απάντησε: «Σήμερα, δεν βρισκόμαστε μπροστά σε μία βαθιά μεταναστευτική κρίση, όπως πριν από τρία χρόνια, αλλά μπροστά σε μία βαθιά πολιτική κρίση. Ακόμα θυμάμαι την Ευρώπη διαιρεμένη, γεμάτη σύνορα και σημεία ελέγχου. Σήμερα, όμως, η Σένγκεν, χάρη στην οποία ζούμε σ' έναν κοινό χώρο ελεύθερης κυκλοφορίας προσώπων και αγαθών, δυστυχώς, βρίσκεται σε κίνδυνο».

«Θα συνιστούσα να κρατήσουμε κλειστά τα αυτιά μας στα ωραία λόγια των λαϊκιστών, καθώς οδηγούν την Ευρώπη πίσω σε δύσκολες στιγμές, αν όχι στην άβυσσο, ανοίγοντας πάλι τη συζήτηση για τα σύνορα, που όπως γνωρίζετε ανέκαθεν, ιστορικά, αποτέλεσαν αιτία συγκρούσεων και πολέμων» τόνισε ο Ευρωπαίος επίτροπος, για να καταλήξει: «Μου φαίνεται αδιανόητο ότι υπάρχουν σήμερα πολιτικοί που θέλουν να οδηγήσουν την Ευρώπη πίσω στο σκοτεινό της παρελθόν».

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση