GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η απάντηση της ΕΠΟ στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Ιράν

Με επίσημη ανακοίνωση απάντησε η ΕΠΟ στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Ιράν, για το θέμα που προέκυψε με τη ματαίωση του προγραμματ...

Με επίσημη ανακοίνωση απάντησε η ΕΠΟ στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Ιράν, για το θέμα που προέκυψε με τη ματαίωση του προγραμματισμένου φιλικού αγώνα μεταξύ των δύο εθνικών ομάδων, για το οποίο οι Ασιάτες εξαπέλυσαν δριμεία επίθεση στην ελληνική πλευρά.

Από τη δική της μεριά, η ΕΠΟ αποποιείται τις ευθύνες, υπογραμμίζοντας ότι ήταν γνωστό από μήνες ότι το εν λόγω ματς δεν θα μπορούσε να διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη (όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί), για «λόγους ανωτέρας βίας». Επίσης, η ελληνική ομοσπονδία διαψεύδει τον ισχυρισμό περί ύπαρξης γραπτής δεσμευτικής σύμβασης μεταξύ των δύο πλευρών, ενώ αφήνει αιχμές μιλώντας για «"εκπροσωπούντες" την Π.Ο. του Ιράν».

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«H Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία πληροφορήθηκε με ιδιαίτερη έκπληξη το ύφος και το περιεχόμενο της δημοσιευθείσας από τα ΜΜΕ ανακοίνωσης της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας του Ιράν, αναφορικά με τη μη διεξαγωγή φιλικού αγώνα μεταξύ των εθνικών ομάδων των δύο χωρών. Προς αποκατάσταση των γεγονότων τονίζεται ότι:

* Ουδέποτε, πέραν της προσήκουσας διαπραγμάτευσης για την εκατέρωθεν επίσημη αποδοχή της διεξαγωγής φιλικού αγώνα στην Κωνσταντινούπολη στις 2 Ιουνίου 2018, υπεγράφη από ελληνικής πλευράς οποιαδήποτε δεσμευτική σύμβαση.

* Θέματα εθνικής ευαισθησίας και ηθικού χρέους ξεπερνούν κατά πολύ οποιαδήποτε μορφή αθλητικής εκδήλωσης.

* Ο αγώνας στην Κωνσταντινούπολη έπαψε να υφίσταται ως ενδεχόμενο από μηνών και η Π.Ο. του Ιράν γνώριζε έγκαιρα τους λόγους "ανωτέρας βίας" που προέκυψαν, χωρίς φυσικά ευθύνη της Ε.Π.Ο.

* Έκτοτε, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, ήταν δεκτική σε κάθε εναλλακτική πρόταση διεξαγωγής του αγώνα, από "εκπροσωπούντες" την Π.Ο. του Ιράν, με αποκλειστικό όμως γνώμονα την προάσπιση των συμφερόντων της και των συνεργατών της.

Εν κατακλείδι: αν προκύπτει "ζημία" από τη μη διεξαγωγή του εν λόγω αγώνα, την υφίσταται κυρίως η Ελληνική Ομοσπονδία, δεδομένου ότι δεν εκπληρώθηκαν οι συμφέροντες για εκείνη οικονομικοί όροι διεξαγωγής του και -το πλέον σημαντικό- διαταράχθηκε το πρόγραμμα προετοιμασίας της Εθνικής Ελλάδος ενόψει του επικείμενου Nations League.

Γεγονότα που φυσικά θα γνωστοποιηθούν με στοιχεία και στη FIFA».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση