GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι απαντά το εστιατόριο "Βαρούλκο" μετά το λουκέτο της ΑΑΔΕ

Μετά το 48ωρο λουκέτο που επέβαλε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) στο γνωστό εστιατόριο Βαρούλκο που βρίσκεται στο Μικρολ...

Μετά το 48ωρο λουκέτο που επέβαλε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) στο γνωστό εστιατόριο Βαρούλκο που βρίσκεται στο Μικρολίμανο, ήρθε η απάντηση από την πλευρά του εστιατορίου.

Υπενθυμίζεται πως κατά τη διάρκεια του ελέγχου διαπιστώθηκε ότι δεν είχε κοπεί τιμολόγιο αξίας 1.500 ευρώ, ενώ παράλληλα ερευνάται η ταμειακή μηχανή της εταιρίας.

Η ανακοίνωση του εστιατορίου "Βαρούλκο":

Με αφορμή αναρτήσεις και ανακοινώσεις που έχουν γίνει στο διαδίκτυο για δήθεν παράβαση που έγινε χθες βράδυ στο εστιατόριο Βαρούλκο, θα θέλαμε αρχικά να ενημερώσουμε ότι το εστιατόριο Βαρούλκο αποτελεί το εστιατόριο που στα 30 χρόνια λειτουργίας του έχει αποδείξει ότι έχει ανταποκριθεί, όλα αυτά τα χρόνια, με το παραπάνω στις υποχρεώσεις του προς όλους αρμόδιους φορείς.

Το εστιατόριο θα ήθελε να καταστήσει απόλυτα ξεκάθαρο ότι η επιχειρηματολογία στην οποία βασίστηκε η απόφαση του κλιμακίου ελεγκτών δεν ευσταθεί. Σε σχέση με την παράβαση που φέρεται να έχει διαπιστώσει η ΑΑΔΕ ενημερώνουμε ότι παρόμοια παράβαση δεν έχει ουσιαστικά διαπιστωθεί, αφού το θέμα που δημιουργήθηκε αφορά την έλλειψη συγχρονισμού της έκδοσης ενός δελτίου παραγγελίας με το αντίστοιχο οριστικό παραστατικό το οποίο όμως εκδόθηκε.

Η συγκεκριμένη συναλλαγή για την οποία το ελεγκτικό κλιμάκιο επικαλείται έλλειψη παραστατικού αφορούσε σε φιλοξενία group επισκεπτών ταξιδιωτικού πρακτορείου, με το οποίο η εταιρεία μας έχει πολυετή συνεργασία και με τον οποίο συνεργάτη όλες οι συναλλαγές πραγματοποιούνται στη βάση επίσημων οικονομικών προσφορών και εξοφλούνται πάντοτε μέσω εταιρικού τραπεζικού λογαριασμού, έχοντας κόψει μέχρι τώρα πάνω από 50 παραστατικά-τιμολόγια στα πλαίσια της συνεργασίας μας.

Η απόφαση που λήφθηκε από τους ελεγκτές συνέβη από παρανόηση επειδή έφθασε στο εστιατόριο το πούλμαν να παραλάβει το γκρουπ που έπρεπε να αναχωρήσει εκείνη την ώρα, ώρα αιχμής για το εστιατόριο. Για το λόγο αυτό που χρειαζόταν το ταμείο λίγο ακόμα χρόνο να κάνει την επιβεβαίωση της κατανάλωσης του γκρουπ και να κόψει το τελικό τιμολόγιο. Τα μέλη του γκρουπ όπως είναι κατανοητό δεν θα πλήρωναν τα ίδια, αφού η συναλλαγή είχε συμφωνηθεί μέσω πρακτορείου.

Σε μια επιχείρηση η οποία εδώ και 30 χρόνια τιμά την ελληνική γαστρονομία, η οποία απασχολεί περισσότερους από 90 μόνιμους εργαζομένους, καταβάλλοντας εμπρόθεσμα κάθε φόρο, τέλος και εισφορά είναι άτοπο να ισχυρίζεται κανείς ότι δεν εξέδωσε τιμολόγιο αξίας 1.500 ευρώ για παροχή υπηρεσιών για τις οποίες είχε ήδη λάβει μέσω τράπεζας προκαταβολή έναντι του τελικού τιμολογίου και για τις οποίες είχαν συνταχθεί και υπογραφεί επίσημες οικονομικές προσφορές.

Είναι σκόπιμο να τονισθεί ότι το εστιατόριο έχει δεχθεί δεκάδες ελέγχους, περισσότερους από οποιοδήποτε άλλο εστιατόριο στο Μικρολίμανο, έχοντας αποδείξει κατ΄ επανάληψη την απόλυτη νομιμότητα της λειτουργίας του σε όλα τα επίπεδα. Επιβεβαιώνουμε ότι όλοι οι πελάτες μας, μεμονωμένοι, εταιρίες ή πρακτορεία λαμβάνουν.

Σε μια τόσο ευαίσθητη για την επιχείρηση περίοδο, ακριβώς πάνω στην έναρξη της τουριστικής περιόδου και 3 μόλις ημέρες πριν από την έναρξη των Ποσειδωνίων 2018 κάνει ιδιαίτερη εντύπωση η αγωνία κάποιων να επιβάλλουν ποινές που δεν έχουν ουσιαστική βάση. Η εταιρική οικογένεια του Βαρούλκου προφανώς και θα προσφύγει ενάντια σε αυτήν την κατάφορα άδικη απόφαση, ενώ επιφυλάσσεται να διεκδικήσει και κάθε άλλο νόμιμο δικαίωμά της έναντι κάθε υπευθύνου προκειμένου να προστατεύσει τη φήμη και την ομαλή λειτουργία της.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση