GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μήνυμα της Ε.Ε. στον Τραμπ: Δεν βρισκόμαστε σε πόλεμο με κανέναν, αλλά θα υπερασπιστούμε τα συμφέροντά μας

Η Φεντερίκα Μογκερίνι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον υπουργό Εξωτερικών της Κίνας στις Βρυξέλλες, ερωτήθηκε για τους πρ...

Η Φεντερίκα Μογκερίνι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον υπουργό Εξωτερικών της Κίνας στις Βρυξέλλες, ερωτήθηκε για τους πρόσφατους εμπορικούς δασμούς που επιβλήθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση «δεν βρίσκεται σε πόλεμο με κανέναν», ωστόσο θα λάβει σειρά μέτρων προκειμένου να προστατέψει τα συμφέροντά της. Επιπλέον κατέστησε σαφές ότι παρά τον εμπορικό αποκλεισμό, οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν ο πλησιέστερος σύμμαχος της Ευρώπης.

«Κατ΄αρχάς, γνωρίζετε ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση δεν βρίσκεται σε πόλεμο με κανέναν. Δεν το θέλουμε ... Και τούτου δοθέντος, η ΕΕ υπερασπίζεται σαφώς τα συμφέροντά της. Όπως ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, η ΕΕ θα προσφύγει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου σήμερα και θα επιβάλει επιπλέον δασμούς σε ορισμένα προϊόντα που εισάγονται από τις ΗΠΑ», υπενθύμισε ο Μογκερίνι.

«Αυτό δεν σημαίνει ότι οι ΗΠΑ δεν είναι ο πλησιέστερος σύμμαχος και φίλος...Αλλά η ΕΕ θα υπερασπισθεί τα συμφέροντά της και μπορώ να σας βεβαιώσω ότι τα μέτρα μας θα είναι λελογισμένα, αναλογικά και απολύτως σύμφωνα με τους κανόνες και τις υποχρεώσεις του ΠΟΕ» πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση