GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΓΙΝΕ το τηλεφώνημα (στον Τσίπρα) από τον Ζάεφ, αλλά...

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ τηλεφώνησε στον Αλέξη Τσίπρα σήμερα Δευτέρα. Η τηλεφωνική επικοινωνία ήτας διάρκειας μίας ώρας. Θα υπ...

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ τηλεφώνησε στον Αλέξη Τσίπρα σήμερα Δευτέρα.
Η τηλεφωνική επικοινωνία ήτας διάρκειας μίας ώρας. Θα υπάρξει όμως  και νεότερο τηλεφώνημα αύριο το πρωί, καθώς όπως όλα δείχνουν η διαπραγμάτευση για το Σκοπιανό συνεχίζεται  ή φαίνεται ότι συνεχίζεται... 
Από την κυβέρνηση υπογραμμίζουν, ότι σε αυτή τη φάση δεν θα δώσουν περισσότερες πληροφορίες επί του περιεχομένου της επικοινωνίας των δύο πρωθυπουργών.Νωρίτερα, σε συνομιλία του με δημοσιογράφους έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου είχε συνεργασία με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο Ν.  Κοτζιάς έκανε την εκτίμηση ότι θα γίνει σήμερα το τηλεφώνημα από τον Ζάεφ.

Ζάεφ: Θέλουμε λύση μέχρι τις 25 και 26 ΙουνίουΣτο μεταξύ σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο IBNA, σε δηλώσεις του ο Ζόραν Ζάεφ εξέφρασε την ελπίδα ότι πολύ σύντομα θα επιτευχθεί λύση στο θέμα του ονόματος, προσθέτοντας ότι επιθυμία των Σκοπίων είναι αυτό να συμβεί πριν τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 28 και 29 Ιουνίου και πριν την Σύνοδο του Συμβουλίου των Υπουργών της ΕΕ, στις 25 και 26 Ιουνίου.

Ο Ζάεφ ανέφερε ότι είναι σημαντικό να επιτευχθεί μία ποιοτική λύση, που θα είναι τεκμηριωμένη νομικά, θα είναι αξιοπρεπής και θα διαφυλάσσει την ταυτότητα, επειδή, όπως είπε, η λύση αυτή θα πρέπει να γίνει θετικά δεκτή από τους πολίτες της χώρας του που θα κληθούν να αποφασίσουν με δημοψήφισμα.

Ακόμα ο Ζάεφ σημείωσε ότι αμέσως μόλις επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, θα ενημερώσει την κοινή γνώμη της χώρας του.

«Πρόκειται για τις τελευταίες στιγμές στις προσπάθειες προσέγγισης των απόψεων. Όταν συμβεί, μαζί θα ανακοινώσουμε την ευχάριστη είδηση στους πολίτες των δύο χωρών» πρόσθεσε.

Τέλος, ο Ζάεφ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η επίσκεψή του στην Γερμανία να αναβληθεί λόγω των εξελίξεων των διαπραγματεύσεων στο θέμα του ονόματος και της επιθυμίας να βρεθεί λύση και να επιτευχθεί συμφωνία.

Η μετάβαση του Νίκου Κοτζιά στο Μαξίμου το πρωί αποτέλεσε  ένδειξη, ότι ο υπουργός Εξωτερικών προσήλθε σε συνεργασία με τον Αλέξη Τσίπρα, ώστε να προετοιμαστούν από κοινού για το τηλεφώνημα Ζάεφ, καθώς και για τις κινήσεις που θα ακολουθήσουν - εφόσον ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ εμφανιστεί με θετική απάντηση. Καθοριστικά ζητήματα παραμένουν φυσικά η χρήση ενός σύνθετου ονόματος erga omnes, καθώς και η συνταγματική αναθεώρηση.

1 σχόλιο

  1. Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζάεφ, δήλωσε η λύση του ονόματος θα πρέπει να γίνει θετικά δεκτή από τους πολίτες της χώρας του που θα κληθούν να αποφασίσουν με δημοψήφισμα.
    Ο δικός μας ο φωστήρας, που έχει και την πείρα της διαστροφής και αντιστροφής του αποτελέσματος του Δημοψηφίσματος, γιατί δεν ανακοινώνει το ίδιο;;;
    Φοβάται κάτι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση