Press24.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 6ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.blogspot.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

Ο Τσίπρας λέει σήμερα αυτά που κατηγορούσε το 2007 για τις πυρκαγιές!

Share it:

Στάχτη στα μάτια 

Όταν το 2007 κάηκε η Πελοπόννησος ο τότε υπουργός Τόσκας Βύρων Πολύδωρας είχε τη φαεινή να ενοχοποιήσει τον στρατηγό άνεμο. Άλλοι υπουργοί ενοχοποίησαν ξένες δυνάμεις που «ήθελαν ανατροπή του Καραμανλή». Ο τότε, ΑΝΕΛ σε ποσοστά, ΣΥΡΙΖΑ έδειχνε σαν υπαίτιο την ανίκανη κυβέρνηση να σβήσει τις φωτιές. Χτες η κυβέρνηση ανακάλυψε τις ακραίες καιρικές συνθήκες που φταίνε, και ο κ Τσίπρας σκοτεινά σχέδια. Για τους πυλώνες της ΔΕΗ, κουβέντα!

Είναι κωμικό, αν δεν ήταν τραγικό από την καταστροφή δασών, σπιτιών και ζωών, να βλέπεις πώς η αλλαγή καρέκλας μεταμορφώνει τους ίδιους ανθρώπους σε αυτό ακριβώς που ήταν όσοι αυτοί οι ίδιοι λοιδορούσαν. Που κάθονταν πριν στην ίδια καρέκλα!

Τώρα, για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν φταίει η ανοργανωσιά της διοίκησης, ούτε η έλλειψη μέσων και εξοπλισμού της Πυροσβεστικής, ούτε που οι αρμόδιοι παράγοντες δεν ξέρουν πού τους πάνε τα τέσσερα, ούτε που ο υπουργός Προστασίας είναι φαιδρό πρόσωπο και ανίκανος να αντιμετωπίσει τη συμφορά.

Τώρα δεν του φταίει ότι το συντονιστικό ήταν ασυντόνιστο επί ώρες, ούτε που η πυροσβεστική έκανε 9 ώρες να ενημερώσει τους πολίτες για την κατάσταση στα μέτωπα των πυρκαγιών. Ούτε του φταίει που επί ώρες περίμεναν το Λιμενικό για να τους σώσει οι κάτοικοι Νέου Βουτζά και Μάτι στην παραλία αποκλεισμένοι.

Ούτε τον πείραξε που δεν υπάρχει κανένα σχέδιο οργάνωσης και επέμβασης εθελοντικών ομάδων και έλεγχος των Περιφερειών αν οι δήμαρχοι προστατεύουν τις περιοχές τους από τη φωτιά, που είναι μόνιμος καλοκαιρινός επισκέπτης στη χώρα.

Μόνο έκπληξη δεν είναι οι καλοκαιρινές πυρκαγιές. Και μάλιστα τις μέρες που φυσάει δυνατός αέρας. Αντίθετα, είναι το μόνο σίγουρο. Ανεξέλεγκτες χωματερές και σκουπιδότοποι με εύφλεκτα υλικά και τζάμια, οικοπεδοφάγοι αποθρασυμένοι από τη χρόνια ατιμωρησία και τη διαρκή νομιμοποίηση αυθαιρέτων, κτηνοτρόφοι και λίγοι σαλεμένοι πυρομανείς είναι το εύφλεκτο μείγμα, μαζί με τους ασυνείδητους από τους κατοίκους που δεν συγκινούνται να καθαρίσουν τα χτήματα και τις αυλές τους από την ξεραϊλα των φυτών.

Φυσικά, ένα σωρό πυρκαγιές πιάνουν εξ αιτίας της ΔΕΗ. Την οποία αποφεύγει να δείξει οποιαδήποτε κυβέρνηση από κρατική αλληλεγγύη, μην τυχόν και αρχίσουν βροχή οι μηνύσεις και δεν της φτάνουν της ΔΕΗ τρείς προϋπολογισμοί να πληρώνει αποζημιώσεις.

Η προηγούμενη μεγάλη πυρκαγιά στον Κάλαμο, για παράδειγμα, ξεκίνησε από σπινθήρες υποσταθμού της ΔΕΗ, βεβαιωμένο γραπτά από την πυροσβεστική. Η προ ετών μεγάλη πυρκαγιά στην Πάρνηθα ξεκίνησε από σπινθήρες υποσταθμού στα Αρβανιτοχώρια με αυτόπτη μάρτυρα δημοσιογράφο κάτοικο της περιοχής.

Στο αγωνιώδες κάλεσμα κατοίκων στην επιχείρηση να προστρέξει σε άλλες περιπτώσεις γιατί μεγάλες κολώνες βγάζουν σπινθήρες καλοκαιριάτικα, η απάντηση είναι στερεότυπη: Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε. Πρέπει να βρέξει για να καθαριστούν οι «μονάδες»!

Όλα τα παραπάνω έχουν έναν κοινό παρονομαστή: Ανυπαρξία εφαρμογής κανόνων κράτους. Ατιμωρησία. Ελαμωρετώρα. Κυβερνητική και ατομική ασυνειδησία.

Και όλα αυτά υπάρχουν εδώ και χρόνια. Γιατί η σύνθεση της χώρας είναι η ίδια και η νοοτροπία επίσης. Αλλά, έχει διαφορά να είσαι στην αντιπολίτευση, και μάλιστα στην επαναστατική, από το να είσαι στην κυβέρνηση και μάλιστα στη φιλολαϊκή. Αν είσαι στην αντιπολίτευση μπορείς να λες ανεξέλεγκτα ό,τι θέλεις, εύκολα και ανεύθυνα. Αλλά, και σαν κυβέρνηση μπορείς να λες ό,τι θέλεις εύκολα και ανεύθυνα! Στην πρώτη περίπτωση για όλα φταίει η κυβέρνηση. Στη δεύτερη φταίει ο Θεός που μας μισεί, ο Πούτιν, οι δανειστές, ο άνεμος, αλλά όχι η κυβέρνηση.

Το κωμικοτραγικό είναι όταν ο Τόσκας μιλάει με επιχειρηματολογία Πολύδωρα και ο Τζανακόπουλος με επιχειρηματολογία Ρουσσόπουλου. Και όταν ο Τσίπρας παίρνει το ύφος του Καραμανλή, θέλοντας να υπονοήσει ύποπτο δάκτυλο πίσω από τις πυρκαγιές..

Εκεί καταλαβαίνεις ότι τις φωτιές δεν τις βάζουν οι φυσικοί αυτουργοί εμπρηστές κάτοικοι και βαλτοί. Τις φωτιές τις βάζει το αιώνιο ελληνικό κράτος. Υπό οποιοδήποτε κόμμα. Με την ανοργανωσιά του, την αδιαφορία του και την ανοχή του. Προκειμένου να μη θίξει, αλλά και για να αυγατίσει τα πελατάκια του. Τα οποία, στο τέλος, τα καίει κι όλας! Μέσα στον εύφλεκτο παράδεισο που τους εγκαθιστά με νομικά τερτίπια, ενώ στην πραγματικότητα τους έχει εγκαταστήσει σε μια εν δυνάμει κόλαση.

Κι αυτό θα συνεχίζεται, δυστυχώς, για όσο ακόμα τα τελικά θύματα θα εξακολουθούν να ανέχονται και να επιλέγουν μια τριτοκοσμική νοοτροπία για κυβερνήτη τους.
Γ. Παπαδόπουλος- Τετράδης
https://www.liberal.gr/arthro/213783/apopsi/stili-alatos/o-pragmatikos-empristis.html
Share it:
Reactions:

Αποψη

Κοινωνία

Τετράδης

Hotnews

Σχολιάστε το άρθρο:

1 comments: 1. ... ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΤΑ....!

  ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!

  ΣΙΧΑΘΕΙΚΑ ΟΣΟΥΣ ΠΑΝΤΑ ΛΕΝΕ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ: "ΝΑ ΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ..."

  ΣΑΣ ΣΙΧΑΘΕΙΚΑ ΟΛΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ!!!

  ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΙΧΑΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΥΠΟΤΕΛΕΣ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΕΙ!

  ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΣΙΧΑΜΑ ΚΑΙΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ!!!

  ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΑ/ΘΕΣΜΙΚΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΑ ΦΥΣΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΜΟΡΦΕΣ!!!

  ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟ ΣΙΧΑΜΑ ΔΕΝ ΕΝΔΙΦΕΡΘΕΙΚΕ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΩΜΑΤΑ ΓΙΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΕΛΛΗΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ! ΜΑ ΠΩΣ;;;; ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!!! ΕΙΝΑΙ ΛΑΚΕΔΟΡΑΓΙΑΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ("ΑΡΧΑΙΑ" ΕΛΛΗΝΙΚΑ=ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ)!!!

  ΊΣΩΣ ΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ "ΛΑΘΟΣ" ΤΟΥ - Η ΑΝΟΧΗ ΤΩΝ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΚΑΘΑΡΜΑΤΩΝ!!!

  "ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΖΕΙΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΣ-ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙΣ"!!!

  ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΔΝΤ/ΕΕ/ΝΑΤΟ ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ "ΚΛΕΙΔΩΣΑΝ" ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΣΤΟΝ ΆΔΗ ΚΑΙ ΠΕΤΑΞΑΝ ΤΑ "ΚΛΕΙΔΙΑ"!!! ΘΑ ΕΠΙΖΗΣΟΥΝ ΌΣΟΙ "ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ" ΚΑΙ ... ΕΞΑΝΔΡΑΠΟΔΙΣΤΟΥΝ!!!

  ΑΧ "ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΕΛΛΑΣ".....

  ....ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΛΙΤΟΝΑΖΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΚΟ ΜΑΧΑΛΑ "ΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ/ΚΟΤΕΤΣΙ Η ΕΛΛΑΣ"!!!

  Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΣΚΕΨΗ!!! ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΛΕΝΕ: ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΕΤΡΟΥΝ ΚΑΙ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ!!! ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΜΗ ΥΠΑΡΞΗ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΤΟΣΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΌΣΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ!!!

  ΝΑ ΠΑΕΙ ΌΛΟ ΤΟ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΔΙΑΟΛΟ... ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΧΙΡΑΣΟΦΟΡΟΥΣ ΣΑΣ!!!
  ΕΜΕΙΣ:
  Τα Χρωματισμένα Παιδιά Ούτε Ξεχνούν Ούτε Λησμονούν-Ούτε Στον Άλλο Κόσμο!!!
  (ή ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΜΑΙ ή ΤΕΤΕΛΕΣΤΑΙ Η ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ - έτσι απλά - !)

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση