GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες κατοίκων του Νέου Βουτζά: Μέσα σε μισή ώρα η φωτιά σάρωσε τα πάντα

Τα απομεινάρια μιας ανείπωτης τραγωδίας αποκαλύφθηκαν με το πρώτο φως της ημέρας στις περιοχές που «σάρωσε» η φονική πυρκαγιά που ...

Τα απομεινάρια μιας ανείπωτης τραγωδίας αποκαλύφθηκαν με το πρώτο φως της ημέρας στις περιοχές που «σάρωσε» η φονική πυρκαγιά που ξέσπασε στην Ανατολική Αττική. Την ορμητικότητα της φωτιάς περιγράφει χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, ο κ. Θεόφιλος Λ. τονίζοντας ότι «μέσα σε μισή ώρα είχε κατακαεί ο Νέος Βουτζάς από την κορυφή, με τις φλόγες να σαρώνουν τα πάντα στην πλαγιά που βρίσκεται ο οικισμός».

Κρανίου τόπος, μόνο έτσι μπορεί να περιγραφεί το σκηνικό, με τους καπνούς να συνεχίζουν να βγαίνουν από τα σπίτια, κόποι χρόνων να έχουν καταστραφεί ολοσχερώς, καμένα αυτοκίνητα να συνθέτουν το σκηνικό, οι ρίζες των πεύκων να σιγοκαίνε ακόμη και αρκετές κολώνες της ΔΕΗ να κρέμονται από τα σύρματα και να φλέγονται στη βάση τους.

Όσοι έφυγαν χθες επέστρεψαν σήμερα προσπαθώντας να διαφυλάξουν τις περιουσίες τους. Κάτοικοι αγανακτισμένοι απευθύνουν έκκληση να αποκατασταθεί η υδροδότηση άμεσα ώστε να μπορέσουν να βρέξουν τις βεράντες και τις αυλές των σπιτιών τους και να σβήσουν όποιες μικροεστίες υπάρχουν για να αποφευχθούν επικείμενες αναζωπυρώσεις.

O κ. Γιώργος και η κ. Μαρία διαμένουν μόνιμα εδώ και 10 χρόνια στον Νέο Βουτζά. «Όσοι πρόλαβαν να φύγουν τα πρώτα δέκα λεπτά κατάφεραν και γλίτωσαν», λέει στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο κ. Γιώργος, και η σύζυγός του, κ. Μαρία, συμπληρώνει: «Βούτηξα το γιο μου, μπήκαμε στο αυτοκίνητο και προλάβαμε να φύγουμε, ειδάλλως θα εγκλωβιζόμασταν».

Όπως τονίζουν «λίγο πιο κάτω βρέθηκε απανθρακωμένη η σορός μιας γειτόνισσας μας». Λίγο παρακάτω, στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης, ο κ. Μιχάλης απευθύνει έκκληση προς τους αρμοδίους για άμεση αποκατάσταση της υδροδότησης. Η κόρη του, που διαθέτει σπίτι στην περιοχή, μπήκε στο αυτοκίνητο μεταφέροντας την 7χρονη κόρη της καθώς και μια γειτόνισσα της με το 18 ημερών νεογέννητό της.

Η ατμόσφαιρα αποπνικτική, άνθρωποι με τα χέρια τους να είναι μαύρα από τις στάχτες, και με μάτια βουρκωμένα, στέκονται συγκλονισμένοι μπροστά από τις κατοικίες τους μη μπορώντας να πιστέψουν αυτό που συνέβη χθες.

Ένας σκύλος περιφέρεται με τις πατούσες του να είναι μαυρισμένες, κουτσαίνοντας, ψάχνοντας τους ιδιοκτήτες του κατατρομαγμένος...

Το Μάτι της Νέας Μάκρης θυμίζει έρημη πόλη. Υδροφόρες κι οχήματα του Δήμου που κυκλοφορούν στους δρόμους συμπληρώνουν το σκηνικό προμηθεύοντας τους κατοίκους με νερό. Στην περιοχή ακούγονται συνεχώς οι ήχοι από τα πυροσβεστικά και τα καναντέρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση