GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΒΟΜΒΑ από τον (Επίτροπο της Ε.Ε.) Χαν! «Αλλαγή των συνόρων Ελλάδας-Αλβανίας»

Σε μια άκρως ύποπτη δήλωση προέβη ο αρμόδιος για τη διεύρυνση Επίτροπος της Ε.Ε., Γιοχάνες Χαν. Μιλώντας για την ανάγκη επίτευξης συμφωνι...

Σε μια άκρως ύποπτη δήλωση προέβη ο αρμόδιος για τη διεύρυνση Επίτροπος της Ε.Ε., Γιοχάνες Χαν. Μιλώντας για την ανάγκη επίτευξης συμφωνιών στα Βαλκάνια, με αφορμή και τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Χαν έκανε λόγο για «αναδιάρθρωση των συνόρων Ελλάδας- Αλβανίας».
Συγκεκριμένα, σε ομιλία του σε think tank, ο Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής και Διεύρυνσης της Ε.Ε. αναφέρθηκε στη διευθέτηση του θέματος της ονομασίας των Σκοπίων και μίλησε και για την προετοιμαζόμενη συμφωνία Αθήνας - Τιράνων.
«...εάν υπάρξει συμφωνία Ελλάδας - Αλβανίας, γιατί εκεί πρόκειται για αναδιάρθρωση συνόρων, κι αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό και κρίσιμο για τους πολίτες», ανέφερε.
Πρόκειται για μια πάρα πολύ σοβαρή και επικίνδυνη δήλωση και αναμένεται η αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.
Δείτε το βίντεο:

Διευκρινίσεις έσπευσε να δώσει η Κομισιόν για τις δηλώσεις του Επιτρόπου αρμόδιου για τη Διεύρυνση της ΕΕ Γιοχάνες Χαν, υπογραμμίζοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν εννοούσε αναδιάρθρωση συνόρων. 
«Ο Επίτροπος Χαν σε καμία περίπτωση δεν αναφέρθηκε σε “αναδιάρθρωση συνόρων”», δήλωσε πηγή της Κομισιόν. «Υπογραμμίζοντας την ανάγκη επίλυσης ανοικτών διμερών ζητημάτων πριν από οποιαδήποτε μελλοντική διεύρυνση της ΕΕ, ο Επίτροπος έκανε αναφορά στις συνεχιζόμενες ελληνοαλβανικές συζητήσεις για την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, η οποία φυσικά μπορεί να συμβεί μόνο σε μια βάση αμοιβαίας αποδεκτής συμφωνίας και από τις δύο χώρες».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αυστριακός Επίτροπος Γιοχάνες Χαν κάνει άνω-κάτω Αθήνα και Βρυξέλλες με τις δηλώσεις του. Παλαιότερα είχε μιλήσει για «τσαμικό ζήτημα» στα εκκρεμή ζητήματα μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας, αποδίδοντας τελικά το λάθος στη… μετάφραση και τους συνεργάτες του. Πιο πρόσφατα, μόλις τον Απρίλιο, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τις νέες χώρες που αποκτούν ευρωπαϊκή προοπτική, ο Επίτροπος εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι «μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο θα υπάρξει μια λύση αναφορικά με τη διένεξη Ελλάδας-ΠΓΔΜ για το ονοματολογικό».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση