ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Press24.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 6ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.blogspot.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

Εκατοντάδες αγνοούμενοι από κατάρρευση φράγματος- ΒΙΝΤΕΟ

Share it:

Εκατοντάδες άνθρωποι φέρονται σήμερα ως αγνοούμενοι μετά την κατάρρευση υδροηλεκτρικού φράγματος υπό κατασκευή στο νοτιοανατολικό τμήμα του Λάος, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας.

Το φράγμα, το οποίο βρίσκεται στην επαρχία Αταπό, στο νοτιοανατολικό τμήμα του Λάος, κοντά στα σύνορα με το Βιετνάμ, κατέρρευσε χθες το βράδυ με αποτέλεσμα να διαρρεύσουν πέντε δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα ύδατος προκαλώντας τον θάνατο "πολλών ανθρώπων", ενώ "οι αγνοούμενοι υπολογίζονται σε εκατοντάδες", διευκρίνισε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων των κομμουνιστικών αρχών της χώρας. "Πολλά σπίτια καταστράφηκαν επίσης", σύμφωνα με το πρακτορείο.

Πολλές δεκάδες φράγματα κατασκευάζονται αυτήν την περίοδο στο Λάος, το οποίο εξάγει το μεγαλύτερο μέρος της υδροηλεκτρικής ενέργειας που παράγει στις γειτονικές του χώρες, κυρίως στην Ταϊλάνδη.

Εδώ και πολλά χρόνια, οι περιβαλλοντικές οργανώσεις εκφράζουν ανησυχίες όσον αφορά τις φιλοδοξίες του Λάος στον τομέα της ενέργειας, κυρίως για τον αντίκτυπο των υδροηλεκτρικών φραγμάτων του στον ποταμό Μεκόνγκ, στην χλωρίδα και την πανίδα του, στους αγροτικούς πληθυσμούς και στις τοπικές οικονομίες που εξαρτώνται από αυτόν.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:

Share it:

Διεθνή

Σχολιάστε το άρθρο:

0 comments:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση