ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Press24.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 6ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.blogspot.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

"Απροστάτευτο" το Βυζαντινό Μουσείο: Δύο γυναίκες ράντιζαν επί μιάμιση ώρα τα έργα με baby oil

Share it:
Απροστάτευτο φαίνεται να είναι το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, ένα από τα σημαντικότερα της χώρας και διεθνώς στο είδος του στην "καρδιά" της πρωτεύουσας.
Ένα περιστατικό που συνέβη το Σάββατο 28 Ιουλίου προκαλεί ερωτήματα σχετικά με τη φύλαξη και την ασφάλεια στον χώρο.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, δύο γυναίκες είχαν πάει ως επισκέπτριες στο Μουσείο, αλλά όχι για να δουν τα εκθέματα, όπως αποδείχθηκε. Περιδιάβαιναν τους χώρους και ράντιζαν εικόνες, επιγραφές, ψηφιδωτά, τοίχους κ.α. με ένα υγρό, το οποίο ήταν baby oil.
Η δράση τους διήρκεσε επί μιάμιση ώρα και είκοσι φύλακες που ήταν εκεί δεν αντιλήφθηκαν τίποτα. Την επόμενη μέρα όταν το προσωπικό διαπίστωσε τους εκτεταμένους λεκέδες στα έργα, ειδοποιήθηκε η Διευθύντρια του Μουσείου και η Αστυνομία, όπως και το υπουργείο Πολιτισμού, το οποίο μέχρι τώρα δεν έχει βγάλει επίσημη ανακοίνωση, σύμφωνα με την εφημερίδα.
Οι περισσότερες ζημιές αποκαταστάθηκαν ωστόσο δεν συμβαίνει το ίδιο με τον κοπτικό σταυρό- σύμβολο της κοπτικής τέχνης των Χριστιανών της Αιγύπτου που κατέχει κυρίαρχη θέση στην κεντρική αίθουσα των μόνιμων συλλογών.
"Το λάδι πότισε και δεν ξέρουμε αν θα αποκατασταθεί" επισημαίνουν ειδικοί συντηρητές.
Share it:
Reactions:

Θέμα

Κοινωνία

Σχολιάστε το άρθρο:

0 comments:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση