GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φάμελλος: Η πραγματική συγγνώμη προς την ελληνική κοινωνία θα είναι να αναζητήσουμε τις αιτίες και τις ευθύνες - BINTEO

''Είναι πάρα πολύ δύσκολο να συζητήσει κανείς για πολιτική, περιβάλλον και κανόνες όταν έχουμε τέτοιες εικόνες και περιστα...

''Είναι πάρα πολύ δύσκολο να συζητήσει κανείς για πολιτική, περιβάλλον και κανόνες όταν έχουμε τέτοιες εικόνες και περιστατικά. Όλοι μας θα πρέπει να σεβαστούμε τον πόνο των ανθρώπων. Χρειάζεται πολύ σεβασμός γιατί είναι πολύ δύσκολες οι στιγμές και οι σκηνές'', τόνισε ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και την Μαρία Σαράφογλου.

Όπως υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, ''δεν λάβαμε μέτρα μετά την καταστροφή. Είχαμε ήδη ξεκινήσει πολύ σημαντικές πολιτικές τομές στη ζωή της χώρας μας οι οποίες δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν τους συνανθρώπους μας''

Ανάμεσα σε αυτά είναι, όπως επισήμανε, ''η ανάρτηση δασικών χαρτών σε όλη τη χώρα, τα σχέδια διαχείρισης κινδύνων πλημμύρας αλλά δεν προλάβαμε τη Μάνδρα. Και σε άλλους τομείς όπως το παρατηρητήριο αυθαιρέτων που το νομοθετήσαμε τον Οκτώβριο αλλά τώρα χρειάζεται να πάρουμε και άλλα μέτρα και να πάρουμε την αρμοδιότητα από υπηρεσίες που δεν εκτελούσαν την παρατήρηση''.

''Επιταχύνουμε τις διαδικασίες για τις τελεσίδικες αποφάσεις κατεδαφίσεων που καταγράφηκαν στην Αττική, περίπου 3.200. Το δεύτερο εργαλείο είναι πέρα από τις τελεσίδικες αποφάσεις κατεδαφίσεων να υπάρχει παράλληλη διαδικασία με αρμοδιότητα των υπουργών Περιβάλλοντος και Εσωτερικών ώστε σε πολύ κρίσιμες περιπτώσεις να παίρνονται άμεσα αποφάσεις κατεδαφίσεων.Προτεραιότητα θα έχουν οι περιοχές που είναι εθνικοί δρυμοί, περιοχές που κάηκαν και υπήρξαν νέες κατασκευές, σε ζώνη Αιγιαλού. Σε ένα δίμηνο θα υπάρχει μία ταχεία πρόοδος του έργου αυτού'', πρόσθεσε.

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος υποστήριξε ότι ''δεν υπήρχε καμία σύγχυση όσον αφορά τις ανακοινώσεις και των αγνοουμένων και των θυμάτων. Ο κατάλογος των αγνοουμένων ανακοινώθηκε όταν υπήρξε επιβεβαίωση και από τους οικείους τους και τις κατοικίες τους ότι ήταν πράγματι αγνοούμενοι''.

Επίσης, αναφερόμενος στην πολιτική ευθύνη τόνισε ότι ''η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης από την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό υποδηλώνει ότι και ένας άνθρωπος να κινδύνευε και μία ανθρώπινη ζωή να χάναμε, δεν θα ήμασταν ευχαριστημένοι. Η πραγματική συγγνώμη προς την ελληνική κοινωνία θα είναι να λύσουμε τις αιτίες και τις ευθύνες. Η ανθρώπινη ζωή δεν πρέπει να γίνει αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης''.

Δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση