GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ του Τσίπρα από τον (μυθικό) Οδυσσέα...

Το σχέδιο του Τσίπρα να κάνει από την Ιθάκη το «διάγγελμα» για την δήθεν έξοδο από τα μνημόνια, είχε μια βασική προϋπόθεση: Τουλάχιστον ...

Το σχέδιο του Τσίπρα να κάνει από την Ιθάκη το «διάγγελμα» για την δήθεν έξοδο από τα μνημόνια, είχε μια βασική προϋπόθεση: Τουλάχιστον αυτή τη φορά να μην πάει εντελώς αδιάβαστος και αρχίσει να εκτοξεύει μαργαριτάρια επιβεβαιώνοντας την αμάθεια και την ασχετοσύνη του… 

Η τελευταία φορά που τα έκανε εντελώς μούσκεμα, όταν πήγε να αναφερθεί εξυπνακίστικα στην Οδύσσεια, ήταν τον περσινό Απρίλιο κατά την παραμονή του στην Κέρκυρα για το Πάσχα. "Ας διδαχθούμε από τον πολυμήχανο Οδυσσέα, να κλείσουμε τα αυτιά μας στα σειρήνες, και να ξεπεράσουμε και τις τελευταίες συμπληγάδες" είχε πει αγνοώντας ο αμόρφωτος –όπως προφανώς και το επιτελείο του- ότι:
-ο Οδυσσέας ναι μεν πέρασε από τις Σειρήνες αλλά όχι από τις Συμπληγάδες που κατά τον Όμηρο δεν υπήρχαν.
-ο Οδυσσέας κάθισε να ακούσει τις Σειρήνες, το πλήρωμά του ήταν εκείνο στο οποίο έκλεισε τα αυτιά τους με κερί για να μην παρασυρθούν.
-οι Συμπληγάδες Πέτρες σχετίζονται όχι με την Οδύσσεια αλλά με την Αργοναυτική Εκστρατεία. Σύμφωνα με τον μύθο βρίσκονταν στην είσοδο του Βοσπόρου και δεν είχε καταφέρει να τις διασχίσει μέχρι τότε κανένα πλοίο. Ο Ιάσωνας –και όχι ο Οδυσσέας- άφησε να πετάξει ανάμεσα τους ένα περιστέρι το οποίο έχασε μόνο μερικά φτερά της ουράς του καθώς έκλειναν οι βράχοι. Μόλις άνοιξαν, οι αργοναύτες κωπηλάτησαν γρήγορα και η Αργώ έγινε το πρώτο πλοίο που πέρασε τις συμπληγάδες…
Με τόση ασχετοσύνη που τον δέρνει πάντως είναι μάλλον αδύνατον για τον κ. Τσίπρα ακόμη και να "υποδυθεί" τον Οδυσσέα που καταφέρνει να επιστρέψει στην Ιθάκη. Το υποκριτικό του ταλέντο, το οποίο ανέπτυξε ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια με τα συνεχή ψέματα και τις κωλοτούμπες που κάνει, δεν είναι σε θέση πια να τον βοηθήσει. Ο κ. Τσίπρας δεν έχει καμία σχέση με τον Οδυσσέα όχι μόνο διότι είναι απολύτως βέβαιο ότι δεν έχει ξεφυλλίσει ποτέ την Οδύσσεια ή άλλο βιβλίο από την ελληνική Ιστορία και Μυθολογία (Και είναι απολύτως βέβαιο γιατί, όπως αποκαλύπτουν παλαιοί φίλοι και σύντροφοί του ο Αλέξης δεν άνοιγε βιβλίο ούτε καν για τη σύγχρονη Ιστορία, πόσο μάλλον για τα …υπόλοιπα). Δεν έχει καμία σχέση διότι, επίσης, συμβολίζει τα εντελώς αντίθετα απ’ ό,τι εκφράζει στο διάβα των αιώνων η μυθική φιγούρα του Οδυσσέα.

Ο κ. Τσίπρας θέλει λοιπόν να το παίξει Οδυσσέας. Όμως:
-Ο Οδυσσέας ήταν αγωνιστής, ήταν πολεμιστής, δεν το έβαζε κάτω. Ο Τσίπρας αποδείχθηκε το εντελώς αντίθετο. Συνθηκολόγησε, παρέδωσε τα όπλα, έπεσε μαζί με τον Καμμένο και τους υπόλοιπους στα τέσσερα.
-Ο Οδυσσέας ήταν πολυμήχανος. Ο Τσίπρας αποδείχθηκε κάτι άλλο. Κουτοπόνηρος. Οι «μηχανές» που έστηνε ο Οδυσσέας ήταν για καλό σκοπό, για τον ίδιο, την πατρίδα του, την οικογένειά και τους συντρόφους του. Οι «μηχανές» του Τσίπρα μόνο ζημιά προκαλούν στους άλλους, πλην του εαυτού του.
-Ο Οδυσσέας δεν νοσταλγούσε μόνο αλλά και αγαπούσε την πατρίδα του. Γι’ αυτό μπήκε και σε άπειρους κινδύνους γι’ αυτήν όπως και με την προσπάθεια του να επιστρέψει στην Ιθάκη. Ο Τσίπρας απέδειξε ότι -ακόμη κι αν δεν λειτουργούσε βάσει σχεδίου από την αρχή- δεν αγαπούσε την πατρίδα του ώστε να κινδυνέψει και ο ίδιος γι’ αυτήν. Στην πραγματικότητα ο Τσίπρας «εγκατέλειψε» την πατρίδα του.
-Ο Οδυσσέας ήταν πιστός στις αρχές, τα ιδανικά, την οικογένειά του. Μπορεί να πει το ίδιο κι ο Τσίπρας; Αυτομόλησε απ’ όλα…
-Ο Οδυσσέας δεν έκλεισε τα δικά του αυτιά –αντίθετα με ο,τι είχε πει ο αμόρφωτος Τσίπρας- στις Σειρήνες. Τα άφησε ανοικτά αλλά δεν παρασύρθηκε από αυτές. Ο Τσίπρας παρασύρθηκε περισσότερο από κάθε άλλον μέχρι σήμερα. Μαγεύτηκε και παραδόθηκε στις Σειρήνες της εξουσίας, του πλούτου, της διαφθοράς, του ψέματος και του ξεπουλήματος.
-Ο Οδυσσέας γύρισε και σκότωσε τους Μνηστήρες οι οποίοι ήθελαν να του αρπάξουν το βασίλειο και τη γυναίκα. Πολέμησε και εξόντωσε τους εχθρούς του. Ο Τσίπρας έκανε το εντελώς αντίθετο απέναντι στους σύγχρονους Μνηστήρες, τους δανειστές και οικονομικούς δολοφόνους. Παρέδωσε στις ορέξεις τους τη χώρα και την ελληνική κοινωνία που βιάζονται και εξοντώνονται καθημερινά εδώ και χρόνια.
Μπορεί να έχει επομένως οποιοδήποτε σχέση ο Τσίπρας με το «σύμβολο» που λέγεται Οδυσσέας; Καμία.

Αν πάλι, σκέπτεται με αυτή την ευκαιρία ο κ. Τσίπρας να «παπαγαλίσει» και λίγο από Καβάφη για να μας πει ότι «σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη, να εύχεσαι νάναι μακρύς ο δρόμος, γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις», με το τρολάρισμα που πρόλαβε και του έκανε από χθες η ΝΔ μάλλον δεν θα το τολμήσει. Στην περίπτωσή του πάντως θα μπορούσε να του ταιριάζει περισσότερο ένα άλλο ποίημα του μεγάλου Αλεξανδρινού: «Σαν έτοιμος από καιρό, σα θαρραλέος, αποχαιρέτα την, την Aλεξάνδρεια που φεύγει… Αποχαιρέτα την, την Aλεξάνδρεια που χάνεις».
Αν ήταν λίγο θαρραλέος -και όχι θρασύς- αυτό θα έκανε. Θα την "αποχαιρετούσε". Δεν είναι όμως.
Θα μπορούσε τουλάχιστον, για να αποφύγει το διασυρμό, να έχει ακυρώσει έστω και την τελευταία στιγμή το σημερινό ταξίδι στην Ιθάκη και να απευθύνει το "διάγγελμά" του από το πιο ...ασφαλές Μαξίμου...
Σε κάθε περίπτωση, το σίγουρο είναι ότι πλέον "απολείπειν ο θεός …Τσίπραν!"
Μ. Γιαλούρος

1 σχόλιο

  1. 1ον.

    ΆΚΟΥ ΡΕ ΣΥ ΧΑΪΔΕΥΜΕΝΕ ΤΟΥ ΝΕΚΡΟΦΙΛΟΥ Junker!!

    Ακου Ρέ Ψέμα Τι θα Σου πω:

    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Εύκολο ν’ Αλλάξεις
    Οταν Χαλάσεις Εντελώς!
    ΔΕΝ ΈΧΕΙΣ "ΜΑΤΙΑ" ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ
    Ποιος Είν’ Ο ΔΡΟΜΟΣ Ο ΚΑΛΟΣ!

    Για Μένα Ο Δρόμος ΕΙΝΑΙ Δρόμος
    Στον ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΕΤΣΙ ΛΕΣ
    Τι πα να πει ΒΡΩΜΙΑ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΣ
    ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ!
    Για ΣΕΝΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΡΟΜΟΣ ΤΙ ΠΑ ΝΑ ΠΕΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΒΟΣ
    Ποιο θα ’Ναι ΤΟ ΦΙΝΑΛΕ ΌΜΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΜΑΝΤΕΥΕΙΣ ΑΚΡΙΒΩΣ!!!

    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΑΛΛΆΞΕΙ ΈΧΕΙ ΚΑΙ Η ΒΟΘΡΟΛΑΣΠΗ ΗΔΟΝΗ
    ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΒΟΘΡΟΛΑΣΠΗ ΘΕΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ... ΑΓΑΠΗ ΣΑΝ ΑΛΗΘΙΝΗ!!!-;;;


    Ακούστε Ρέ Αρχοντολόγια Σκυλοσόγια Ρέ Κλεφτοφονιάδες Της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ:
    Κατεβήται ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗΣ ΘΕΣΜΙΚΗΣ ΒΟΘΡΥΛΑΣ... ΚΑΤΕΒΗΤΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΣΤΟΝ ΑΔΗ ΚΑΙ ΠΑΡΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΩΤΑΤΟ ΡΑΣΟΦΟΡΙΚΟ ΚΛΗΡΟ ΚΑΙ ΡΩΤΗΣΤΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΘΡΑΚΩΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΝΙΓΜΕΝΟΥΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ!!!!

    ..... ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΈΝΑ ΠΥΡΑΚΤΩΜΕΝΟ ΜΑΔΕΡΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΔΕΡΝΟΥΝ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΑΖΙ!!!

    ... ΡΕΜΑΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΣ... ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΦΩΤΙΑ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΤΩΝ ΖΩΝΤΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝΤΩΝ ΣΤΟΝ ΆΔΗ!!!

    ΟΚ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΣ;;;

    .... ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΜΟΙΡΟΛΟΓΙΑ ΆΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΤΑ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΕΪΚΑ ΒΟΛΙΑ!!!



    2ον.

    Κάτι που ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΞΕ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΕ ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕ ΟΥΔΕΙΣ! ΠΡΟΣΕΞΤΕ:


    Ο ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΈΧΕΙ ΡΙΖΕΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΠΟΥ ΣΤΗΝ "ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ/ΕΝΝΟΙΑ" ΛΕΓΕΤΑΙ "ΛΑΚΕΔΟΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟΣ" ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΥ:

    1. Ο ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΩΝ "ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ"!!! ΔΙΟΤΙ ΠΕΡΑ ΤΟΥ ΚΑΘΑΡΟΥ ΨΕΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΠΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ "ΧΡΕΟΥΣ" ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΌΤΙ ΌΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΞΑΝΕΙ ΜΕ ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΟΦΥΣΙΚΟΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΟΔΟ (Γιαυτό το κάναν για ... 99 χρόνια!) ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ ... ΠΟΥΘΕΝΑ!!!

    2. Ο ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η "ΛΟΓΙΚΗ" ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΥ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΘΕΜΑ (σε Εθνικό Επίπεδο Λέγεται: Εθνική Προδοσία/άρα Εσχάτη Ποινών!) "Β. Μακεδονία" ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟΝ "ΚΑΘΑΡΟ" ΤΡΌΠΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΥ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟΥ ΒΟΘΡΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ! ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥ!!! ΕΔΩ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΑΓΕΙ ΤΟΝ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΨΕΜΑ ΣΕ ΛΟΓΙΚΗ!!!

    3. ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΩΜΕΝΗ (ΞΑΝΑ) ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΕ ... "ΠΟΛΛΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ" ΑΠΑΝΘΡΑΚΩΜΕΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΌΧΙ Μετοχικά Νούμερα βλέπουμε ΌΤΙ Ο ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΌΛΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΑΝΗΘΙΚΟ ΤΡΟΠΟ! Από Την "ΚΑΘΑΡΣΗ" ΤΟΥ 1989 (πιος την θυμάται;;;) στο "Μαζί Τα Φάγαμαι" πήγαμαι στο "Κυβερνώ/Κυβερνάω έναν Λαό απατεώνων" και ντουγρού στο "... ΟΙ ΚΑΜΕΝΟΙ ΦΤΑΙΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΘΡΑΚΩΣΗ ΤΟΥΣ!!!"

    4. Ο ΠΙΟ ΥΠΟΥΛΟΣ ΑΤΙΜΟΣ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΥΦΟΝΑΖΙΣΤΙΚΟ! ΟΙ ΝΑΖΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΦΑΡΜΟΣΑΝ ΤΟΣΟ ΣΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ/ΜΑΖΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟ Selber Schuld! ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ "ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΦΤΑΙΣ"!!! ΠΑΝΩ ΣΕΑΥΤΟ ΤΟ "ΣΤΗΡΙΓΜΑ" ΤΟΥ Selber Schuld ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΛΟ/ΑΤΙΜΟ/ΑΝΗΘΙΚΟ/ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΟ/ΑΝΤΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΤΟ "Πρέπει ο καθένας να αλλάξει μόνος Του!!!/Πρέπει Πρώτα να Αλλάξουμε Εμείς ο καθένας Ξεχωριστά!!! Τί ΔΕΝ ΝΟΕΙΤΑΙ;;; Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΝ!!!


    ΕΜΕΙΣ ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΌΤΙ ΑΥΡΙΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑΛΟΓΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΟ ΕΞΗΣ: (... εάν "Το Τούρκο" πάρει με το έτσι θέλω 30 Νησιά) ... "ΑΥΤΑ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ" ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ: ΝΑΙ πήραν 30 αλλά ΕΜΕΙΣ ... ΓΛΥΤΩΣΑΜΑΙ 80 ΝΗΣΙΑ! (ΤΟ ΌΤΙ "ΤΟ ΤΟΥΡΚΟ" ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕ ΤΑ ΆΛΛΑ 80 ΔΕΝ ΤΟ ... ΛΕΝΕ!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση