GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ στην Ελλάδα! ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί...

Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους από το τουρκικό δικαστήριο αφήνονται οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνταν στις φυλακές της Αδρ...

Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους από το τουρκικό δικαστήριο αφήνονται οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνταν στις φυλακές της Αδριανούπολης.
Στη σημερινή συνεδρίαση οι δυο Έλληνες, που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο με τους δικηγόρους τους, ζήτησαν την άμεση αποφυλάκισή τους αφού πλέον έχει ολοκληρωθεί η μελέτη των ψηφιακών αντικειμένων που βρέθηκαν πάνω στους και δεν προκύπτει η κατηγορία της κατασκοπείας, αλλά μόνο η είσοδος σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή. Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί επανέλαβαν στην κατάθεσή τους πως μπήκαν στην περιοχή κατά λάθος, ακολουθώντας πατημασιές που είχαν εντοπίσει.

Μετά από αυτό η εισαγγελία κατέθεσε την άποψη ότι ο χρόνος που παρέμειναν προφυλακιστέοι είναι εντός των πλαισίων μια πιθανής ποινής για είσοδο σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή, και το δικαστήριο απεφάνθη ότι όντως δεν τεκμηριώνονται κατηγορίες για κατασκοπεία, οπότε λαμβάνοντας υπόψιν τον χρόνο που παρέμειναν προφυλακιστέοι, οι δύο στρατιωτικοί αφέθηκαν ελεύθεροι και θα δικαστούν μόνο με την κατηγορία της παράνομης εισόδου σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή. Μετά την ολοκλήρωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών στην αρμόδια υπηρεσία προσφύγων οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί αναμένεται να επιστρέψουν άμεσα στην Ελλάδα.

Επιστρέφουν με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος
Οι δύο στρατιωτικοί πιθανότατα θα επιστρέψουν την Τετάρτη και θα τους παραλάβουν ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος. Για να τους παραλάβει, θα σταλεί το πρωθυπουργικό αεροσκάφος και αυτή τη στιγμή γίνονται οι αναγκαίες συνεννοήσεις μεταξύ των αρμόδιων υπουργείων και του Μαξίμου.

Οι δύο Έλληνες είχαν συλληφθεί σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή και κρατούνταν στις φυλακές της Αδριανούπολης από τον Μάρτιο και για 167 ημέρες.
Στις 17 Ιουλίου η τουρκική Δικαιοσύνη απέρριψε το πέμπτο κατά σειρά αίτημα αποφυλάκισής τους.
Η Ελληνίδα πρόξενος ενημέρωσε σχετικά τους γονείς των δύο στρατιωτικών.
Την ικανοποίησή του για την απόφαση εκφράζει το ΓΕΕΘΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση