GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι βραδινές παραβιάσεις των Τούρκων και η φάρσα για βόμβα που προσγείωσε επιβατικό αεροσκάφος στα Χανιά - ΒΙΝΤΕΟ

Συναγερμός σήμανε στο αεροδρόμιο των Χανίων το βράδυ της Πέμπτης όταν υπήρξε ενημέρωση για βόμβα σε αεροσκάφος των γερμανικών αερογραμμών...

Συναγερμός σήμανε στο αεροδρόμιο των Χανίων το βράδυ της Πέμπτης όταν υπήρξε ενημέρωση για βόμβα σε αεροσκάφος των γερμανικών αερογραμμών που εκτελούσε το δρομολόγιο Αίγυπτος-Γερμανία. Σχεδόν ταυτόχρονα άρχισε το μπαράζ παραβιάσεων τουρκικών F-16 στο Αιγαίο. Σύμφωνα με το δελτίο του ΑΝΤ1 τα δύο περιστατικά φέρεται με κάποιον τρόπο να συνδέονται.
Όπως αναφέρθηκε. γύρω στις 20.00, δύο ελληνικά F-16 απογειώθηκαν από την 115η πτέρυγα μάχης στα Χανιά, προκειμένου να συνοδεύσουν ένα αεροσκάφος των γερμανικών αερογραμμών, τύπου Boeing 757-300 στην τουαλέτα του οποίου βρέθηκε ένα σημείωμα με το μήνυμα Bomb. Σήμανε συναγερμός και το αεροσκάφος προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο των Χανίων όπου αποβιβάστηκαν οι επιβάτες και ακολούθησε ο απαραίτητος έλεγχος για να διαπιστωθεί ότι πρόκειται για φάρσα.
Την ίδια ώρα στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" ήταν σε ετοιμότητα δύο ομάδες της ΕΚΑΜ, με ομάδα πυροτεχνουργών αλλά και με ομάδα με ειδικό διαπραγματευτή σε περίπτωση αεροπειρατείας.
Παράλληλα, στις 20.30, έξι τουρκικά F-16 εισήλθαν στον ελληνικό εναέριο χώρο στην περιοχή μεταξύ Λήμνου-Λέσβου. Τα δύο από αυτά ήταν οπλισμένα , ενώ τα άλλα 4 έκαναν άσκηση. Τα δύο από αυτά, προσποιούμενα τα ελληνικά, άρχισαν εικονικές αερομαχίες με τα άλλα δύο. Απογειώθηκαν δύο ελληνικά F-16 από την Αγχίαλο Βόλου και τα αναχαίτισαν.
Δείτε το βίντεο του ΑΝΤ1:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση