GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Τουρκία μισθώνει ιταλικά ελικόπτερα για να συνδράμουν στις έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Μεσόγειο

Στην ενοικίαση δύο ελικοπτέρων προχώρησε, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, η κρατική εταιρεία Πετρελαίων της Τουρκίας (ΤΡΑΟ), για να συνδράμου...

Στην ενοικίαση δύο ελικοπτέρων προχώρησε, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, η κρατική εταιρεία Πετρελαίων της Τουρκίας (ΤΡΑΟ), για να συνδράμουν στις έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Μεσόγειο.

Τα ελικόπτερα προορίζονται για παροχή πρώτων βοηθειών σε περίπτωση ανάγκης, καθώς και μεταφορά προσωπικού από και προς το πλοίο-γεωτρύπανο που επιχειρεί στην περιοχή της Μεσογείου.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο DHA, το τελευταίο διάστημα τα νερά της Μεσογείου έχουν “ζεσταθεί” από τις έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου και για το λόγο αυτό η TPAO δίνει μεγάλη σημασία στις δραστηριότητες που διεξάγονται στην περιοχή.

Η μίσθωση των ιταλικών ελικοπτέρων τύπου AW139 είναι για δύο χρόνια και θα ξεκινήσουν τις πτήσεις τους στο τέλος Αυγούστου. Είναι 9θέσια και μπορούν να φτάσουν μέχρι και τις 15 θέσεις. Τα ΑW139 είναι ειδικά για να προσγειώνονται και να απογειώνονται από πλοία-πλατφόρμες, που χρησιμοποιούνται για έρευνες ενεργειακών πηγών. Το μέγιστο ταχύτητάς τους είναι 301 χλμ. την ώρα και η εμβέλειά τους 1061 χλμ.

Πηγή ρεπορτάζ: ant1news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση