GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σήμα κινδύνου από τον Fitch για τις επιπτώσεις του Brexit

Σε έκθεσή του για το πώς τοBrexitμπορεί να επηρεάσει την οικονομία και τα δημόσια οικονομικά της Βρετανίας, ο οίκος Fitchσημείωσε ...

Σε έκθεσή του για το πώς τοBrexitμπορεί να επηρεάσει την οικονομία και τα δημόσια οικονομικά της Βρετανίας, ο οίκος Fitchσημείωσε ότι βλέπει τον αυξανόμενο κίνδυνο ενός σκληρού και οικονομικά επιζήμιου Brexit που θα μπορούσε να οδηγήσει σε περαιτέρω υποβάθμιση του αξιόχρεου της Βρετανίας.

«Δεν πιστεύουμε πλέον ότι είναι σωστό να εντοπίζουμε ένα συγκεκριμένο βασικό σενάριο», πρόσθεσε ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης στην έκθεσή του.

"Ένα δύσκολο Brexit χωρίς μια συμφωνία το οποίο προκαλεί αναταραχή αποτελεί ουσιαστική και αυξανόμενη πιθανότητα. Η εντατικοποίηση των πολιτικών διαιρέσεων εντός του Ηνωμένου Βασιλείου και η αργή πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ σημαίνουν ότι υπάρχει ένα τόσο ευρύ φάσμα δυνητικών αποτελεσμάτων για το Brexit, που κανένα μεμονωμένο σενάριο δεν έχει μεγάλη πιθανότητα», σημείωσε ο οίκος.

Ο οίκος αξιολογεί επί του παρόντος το αξιόχρεο της Βρετανίας με ΑΑ με αρνητικές προοπτικές, πράγμα που σημαίνει ότι είναι δυνατή μια περαιτέρω υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης.

Πηγή: enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση