GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ο καθηγητής Ψυχιατρικής που "αποφυλάκισε" τον Φλώρο!

Από την Σμαράγδα Κοκκόρη.   Νέες διαστάσεις παίρνει το θέμα της αποφυλάκισης του Αρ. Φλώρου, του καταδικασμένου σε 21 χρόνια κάθειρξη ...

Από την Σμαράγδα Κοκκόρη.  

Νέες διαστάσεις παίρνει το θέμα της αποφυλάκισης του Αρ. Φλώρου, του καταδικασμένου σε 21 χρόνια κάθειρξη επιχειρηματία για το σκάνδαλο της Energa.  
Στον βαρύ ιατρικό φάκελο του και  συγκεκριμένα στις υπογραφές των γιατρών  που διέγνωσαν και πιστοποίησαν μια σειρά από σοβαρότατες ασθένειες   υπάρχουν ολες οι απαντήσεις που, εκ των υστέρων και μετά το ντόρο της αποφυλάκισης του αναζητεί με...ζήλο η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι υπουργοί.
Σύμφωνα με τη διαδικασία που ισχύει για την αξιολόγηση των ατόμων με αναπηρία στα ΚΕΠΑ, κάθε ενδιαφερόμενος πρέπει να προσκομίσει στις τριμελείς υγειονομικές επιτροπές του οικείου ΚΕΠΑ γνωματεύσεις για το πρόβλημα υγείας του από γιατρό ή γιατρούς δημόσιων δομών υγείας. Βάσει της διαδικασίας που ισχύει κατάδικος μπορεί να αιτείται την ιατρική επίσκεψη σε δημόσιο νοσοκομείο από τον εισαγγελέα του σωφρονιστικού καταστήματος ο οποίος και αποφασίζει με βάση το πρόβλημα υγείας και τη διαθεσιμότητα των γιατρών της εκάστοτε κλινικής του πλησιέστερου νοσοκομείου, τη μεταγωγή του για εξετάσεις.
Ο καταδικασθείς σε 21 χρόνια κάθειρξη Αριστείδης Φλώρος, σύμφωνα με το έγγραφο του ΚΕΠΑ που ανήρτησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης στον λογαριασμό του στο facebook, είχε προσκομίσει ιατρικές γνωματεύσεις τουλάχιστον από ψυχίατρο- νευρολόγο και πνευμονολόγο ή καρδιολόγο: έχει διαγνωστεί με υποτροπιάζουσα καταθλιπτική διαταραχή, κρίσεις επιληψίας, σύνδρομο άπνοιας – υπόπνοιας στον ύπνο και ήπιο αποφρακτικό σύνδρομο.
Ο 39χρονος τους τελευταίους μηνες είχε  συχνές διαδρομές από τις φυλακές Κορυδαλλού και Χαλκίδας καθώς και το Ψυχιατρείο Κορυδαλλού, στα δημόσια νοσοκομεία, μέχρι να καταλήξει στην τριμελή υγειονομική επιτροπή του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) της Τοπικής Μονάδας Υγείας (ΤΟΜΥ) Νίκαιας.

Κατά πληροφορίες που επικαλείται το "Πρώτο Θέμα"η μία από τις δύο παθήσεις που αναφέρονται στο έγγραφο που κοινοποίησε ο Παύλος Πολάκης, πάθηση -η οποία βάρυνε σημαντικα με ποσοστό 35% στη συνολική αναπηρία 70% του Αριστείδη Φλώρου- φέρει την υπογραφή γνωστού καθηγητή Ψυχιατρικής του νοσοκομείου "Αττικόν" ο οποίος φέρεται να έχει εποπτικό ρόλο στις φυλακές Κορυδαλλού και ιδίως στο ψυχιατρείο, καθως και να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της κυβέρνησης.

Το Press-Gr πληροφορείται ότι πρόκειται για τον Καθηγητή Αθανάσιο Δουζένη.   Σύμφωνα με το βιογραφικό του ο κ. Δουζένης σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Έλαβε μεταπτυχιακό (M.Med.Sci) στην Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου του Sheffield και έλαβε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής το 1992 στην Μ. Βρετανία (Λονδίνο) όπου και εργάσθηκε. Στην Ελλάδα επέστρεψε το 1995 και αρχικά εργάσθηκε στον ΟΚΑΝΑ όπου συμμετείχε στο σχεδιασμό και την υλοποίηση των Προγραμμάτων Υποκατάστασης μέχρι το 2000. Εξελέγη λέκτορας Ψυχιατροδικαστικής της Ιατρικής σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στην συνέχεια Επίκουρος (2005) και εν συνεχεία Αναπληρωτής Καθηγητής (2012). Το 2017 εξελέγη τακτικός Καθηγητής Ψυχιατρικής Ψυχιατροδικαστικής. Έχει την Διεύθυνση της Β΄ Ψυχιατρικής Κλινικής στο ΠΓΝ «Αττικόν» από το 2013. Είναι Πρόεδρος της Ελληνικής Ψυχιατροδικαστικής Εταιρείας (ΕΨΔΕ). Έχει επιμεληθεί την έκδοση 3 βιβλίων (Ψυχιατροδικαστική, Ψυχιατροδικαστική Παιδιών και Εφήβων και Ηθική και Δεοντολογία στην Ψυχική Υγεία). Είναι ο εκδότης του επιστημονικού περιοδικού «‘Ατη». Έχει περισσότερες από 180 δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με κριτές.

Ειναι χαρακτηριστικό ότι ο συγκεκριμένος ψυχίατρος είναι συχνά επικεφαλής ομάδων εργασίας για θέματα της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης. Πρόσφατα, τοποθετήθηκε σε ομάδα εργασίας για την ειδικότητα της ψυχιατρικής αλλα και για την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για τις ακούσιες νοσηλείες. Ο ίδιος πανεπιστημιακός είχε χορηγήσει στο παρελθόν ψυχιατρική γνωμάτευση στη Βίκυ Σταμάτη.

Ιατρικοί κύκλοι μιλώντας για τις ψυχιατρικές γνωματεύσεις που χορηγούνται για τα ΚΕΠΑ ή άλλες παρεμφερείς χρήσεις αναφέρουν πως αυτές (πρέπει να) προϋποθέτουν αντικειμενικά ευρήματα και να μη στηρίζονται μόνο στις αναφορές και περιγραφές του ασθενή προς τον ψυχίατρο σχετικά με την κατάστασή του, δηλαδή αποδεδειγμένα αντικειμενικά καταθλιπτικά επεισόδια σε βάθος χρόνου, καταγεγραμμένο ψυχιατρικό ιστορικό, φαρμακευτική αγωγή, πιθανόν και νοσηλεία του.Όσον αφορά παθήσεις μη αναστρέψιμες που επίσης πιστοποιούνται στον Αριστείδη Φλώρο, όπως η επιληψία και η υπνική άπνοια, που περιγράφονται στο έγγραφο που δημοσιοποίησε ο Παύλος Πολάκης προϋποθέτουν αποδείξεις εργαστηριακές. Έτσι, η διάγνωση της επιληψίας προϋποθέτει εγκεφαλογράφημα ενώ ειδική εξέταση χρειάζεται και για την τελική διάγνωση του συνδρόμου άπνοιας – υπόπνοιας στον ύπνο.

Ο "βαρύς" ιατρικός φάκελος του 39χρονου καταδικασθέντα επιχειρηματία ολοκληρώθηκε τον περασμένο Απρίλιο πιθανότατα με ιατρικές γνωματεύσεις που εκδόθηκαν από περισσότερα του ενός δημόσια νοσοκομεία και το αίτημά του για αξιολόγηση της υγείας του υποβλήθηκε στο ΚΕΠΑ του πρώην υποκαταστήματος ΙΚΑ – Τοπική Μονάδα Υγείας (ΤΟΜΥ) Νίκαιας.Κατά πληροφορίες, η τριμελής υγειονομική επιτροπή του ΚΕΠΑ αποτελούνταν απο τρεις γιατρούς του λεγόμενου ειδικού σώματος Ιατρών αναπηρίας του ΕΦΚΑ. Και οι τρεις γιατροί ήταν από την Αττική ενω φέρεται να τοποθετήθηκαν με απόφαση του επικεφαλής της Διεύθυνσης Αναπηρίας και Ιατρικής εργασίας του ΕΦΚΑ, κ. Διονυσίου Γαϊτάνη. Η τριμελής υγειονομική επιτροπή του ΚΕΠΑ πρέπει να απαρτίζεται από γιατρούς σχετικής με την πάθηση του ασθενή ειδικότητα. Στην περίπτωση του Αριστείδη Φλώρου την επιτροπή αποτελούσαν ενας ψυχίατρος, ένας παθολόγος με ειδίκευση στη διαβητολογία και ένας καρδιολόγος. Αυτοί μετέβησαν στο τέλος του περασμένου Μαίου στο σωφρονιστικό κατάστημα και παρέλαβε τον ιατρικό φάκελο από τον 39χρονο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση