GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πιτσιλής: Θα λάβουμε κι άλλα μέτρα είσπραξης για εταιρίες που κάνουν τζίρους και δεν πληρώνουν - Τι είπε για τον ΕΝΦΙΑ

"Θα αναπτύξουμε και άλλα άμεσα μέτρα είσπραξης σε περιπτώσεις προκλητικών συμπεριφορών επιχειρήσεων με μεγάλες οφειλές που όμως, έχο...

"Θα αναπτύξουμε και άλλα άμεσα μέτρα είσπραξης σε περιπτώσεις προκλητικών συμπεριφορών επιχειρήσεων με μεγάλες οφειλές που όμως, έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν" δήλωσε ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ,Γιώργος Πιτσιλής.
Μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Βασίλη Λυριτζή, ο κ. Πιτσιλής υποστήριξε ότι η ΑΑΔΕ εκτελεί ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο σε όλες τις τουριστικές περιοχές της χώρας, όπου έχουν κατανεμηθεί δυνάμεις των υπηρεσιών της, ενώ σε πολλές περιπτώσεις υπάρχει συνεργασία με την Οικονομική Αστυνομία. Αναφερόμενος στην "επιχείρηση Τρίαινα" τόνισε ότι στόχος των ελέγχων είναι μεταξύ άλλων να διαπιστωθεί τι έσοδα παρουσιάζουν οι επιχειρήσεις, όταν γνωρίζουν ότι οι ελεγκτές βρίσκονται σε μια περιοχή και τι δηλώνουν όταν δεν το γνωρίζουν. Είπε μάλιστα ότι ήδη προχώρησαν σε κατάσχεση του ταμείου επιχείρησης που έκανε τζίρους αλλά δεν απέδιδε στο Δημόσιο αυτό που αναλογούσε.
Για την καμπάνια με τις αποδείξεις που απευθύνεται στους ξένους τουρίστες, ο κ. Πιτσιλής επεσήμανε ότι "στόχος είναι να καταστήσουμε και τους τουρίστες μέρος της λύσης, καθώς συμμόρφωση δεν φέρνουν μόνο οι έλεγχοι αλλά και η επικοινωνία".
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και για την κομπίνα που είχε στηθεί από φοροτεχνικούς με τις επιστροφές φόρων με "μαϊμού" τροποποιητικές δηλώσεις.
Ο διοικητής της ΑΑΔΕ υπογράμμισε ότι ήδη έχει τροποποιηθεί το λογισμικό υποβολής των δηλώσεων ώστε να πηγαίνουν κατευθείαν για έλεγχο στις ΔΟΥ και "κλειδώθηκαν" οι επιστροφές των ποσών. Έχει δοθεί εντολή στις εφορίες ώστε να καλέσουν όσους έχουν κάνει δωρεές για το δημόσιο χρέος να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Σύμφωνα με τον κ. Πιτσιλή έχουν εντοπιστεί περίπου 150- 170 τέτοιες δηλώσεις, ενώ πρόσθεσε ότι ήδη η ΑΑΔΕ έχει ξεκινήσει συνεργασία και με τις τράπεζες ώστε να γίνεται αυτόματη ταυτοποίηση του ibank που έχει δηλωθεί στις δηλώσεις με το ΑΦΜ των πολιτών και να μην χρησιμοποείται π.χ. το ibank του λογιστή. Αισιοδοξεί ότι το σύστημα θα είναι έτοιμο ως τέλος του έτους.
Σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ, ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ είπε ότι την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει η διαδικασία των εκκαθαρίσεων, ενώ όσον αφορά στις κατασχέσεις επιδομάτων για πυροπλήκτους υποστήριξε ότι έχουν δοθεί εντολές στις ΔΟΥ αν προκύπτουν τέτοιες περιπτώσεις να εξυπηρετούνται κατά απόλυτη προτεραιότητα. Επίσης, σε συνεργασία και με το υπουργείο Υποδομών θα προχωρούν "οίκωθεν" σε άρσεις κατασχέσεων αφού προχωρούν σε διασταυρώσεις αν δικαιούχοι του επιδόματος έχουν οφειλές και εντολές κατασχέσεων χρημάτων τους από τραπεζικούς λογαριασμούς".
Ακούστε εδώ το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση