ΔΗΜΟΦΙΛΗ

PRESS-GR

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 15ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

Η 11η Σεπτέμβρη των λαών...

Share it:
Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

11 Σεπτέμβρη 1973,  Σαντιάγο της Χιλής.

Η 11η Σεπτέμβρη των λαών χρονολογείται από το 1973, όταν με το τουφέκι που δώρισε ο Φιντέλ Κάστρο, ο εκλεγμένος από το λαό πρόεδρος της Χιλής Σαλβαδόρ Αλιέντε υπερασπίστηκε ως την τελευταία σταγόνα αίματος του τον λαό του, από ένα πραξικόπημα της βορειοαμερικανικής "δημοκρατίας made in USA".
Μέρα που 'ναι σήμερα, να θυμηθούμε, να τιμήσουμε και το MIR που στάθηκε πλάι στο λαό μας στη διάρκεια της δικής μας αμερικονοφασιστικής χούντας και φυσικά το μνημειώδες σύνθημα του ΠΑΚ: "ΠΑΚ - ΜΙΡ - ΦΕΝΤΑΓΙΝ... Τουπαμάρος Βιετκόγκ"!
Αυτή είναι η δική μας 11η του Σεπτέμβρη!
11 Σεπτέμβρη 1973, ο Salvador Allende, σοσιαλιστής πρόεδρος της Χιλής πέφτει δολοφονημένος από την αμερικανοκίνητη χούντα!
«Λαοί χωρίς μνήμη, δεν έχουν μέλλον»
Ανδρέας Παπανδρέου

 "Οι αναμνήσεις μας είναι η δύναμή μας.
Ας μην αφήσουμε ποτέ να σβηστούν από τη μνήμη
οι ηρωικοί σταθμοί της Ιστορίας μας
κι όταν η νύχτα επιχειρεί να ξανάρθει
εμείς ας βάλουμε φωτιά στις μεγάλες επετείους,
όπως θα ανάβαμε πυρσούς"
Βίκτωρ Ουγκό, από γράμμα στον Λουί Μπλανκ (1877)
Share it:

Διεθνή

Ευρώπη

ΗΠΑ

Θέμα

Ιστορία

Κλειτσίκας

Κοινωνία

Λατινική Αμερική

ΟΗΕ

Hotnews

Σχολιάστε το άρθρο:

0 comments:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση