GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε τι χρησιμεύουν τα αρχαία Ελληνικά; Είναι μια νεκρή γλώσσα που δεν την μιλούν πλέον, τι μετράει να την μελετήσεις;

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας « Σ' αυτούς που σας λένε: "Σε τι χρησιμεύουν τα αρχαία Ελληνικά; Είναι μια νεκρή γλώσσα που δε...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«Σ' αυτούς που σας λένε: "Σε τι χρησιμεύουν τα αρχαία Ελληνικά;
Είναι μια νεκρή γλώσσα που δεν την...
μιλούν πλέον, τι μετράει να την μελετήσεις;
Εσείς απαντήστε χωρίς φόβο "Τι ξέρεις εσύ που δεν την μελέτησες;".
 Αν δεν έχεις μελετήσει τα αρχαία Ελληνικά, θα κάνεις χιλιάδες πράγματα στη ζωή,
αλλά δεν θα μάθεις ποτέ το γατί το κάνεις. Θα αρκεστείς μόνον στο πως το κάνεις.
Αγαπήστε τα Ελληνικά και θα κατανοήσετε τη ζωή»

Εκτελούν "συμβόλαια" του υπερεθνικού κεφαλαίου και χρησιμοποιούν "προοδευτικό μεταρρυθμιστικό" μανδύα.
Προσπάθησε ο Νίκος Φιλης: «"Νεκρή Γλώσσα" τα Αρχαία, κατάλοιπο της δικτατορίας οι παρελάσεις... ενώ ταυτόχρονα προαναγγέλλει μάθημα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης»... ν' αντιμετωπιστεί το bullying με το σεβασμό στην ομοφυλοφιλία, που μετέπειτα προχώρησε κι έγινε μεγάλη θεσμική δημοκρατική κατάκτηση η αλλαγή φύλλου στα 15 κι η υιοθεσία από έμφυλα ζευγάρια...
Νόμισαν όλοι πως το θέμα έκλεισε, αλλά δεν έλαβαν υπόψη τους πως πρόκειται για απόφαση του διευθυντηρίου που αφορά όλες τις χώρες της "μεγάλης δημοκρατικής ευρωπαϊκής οικογένειας", της μεγάλης κατάκτησης του "ευρώ"...
Οι σε διατεταγμένη Υπηρεσία αβανταδόροι δεν σταμάτησαν ποτέ τη δράση τους.  31 Μάη 2018 η
πρόταση σαράντα δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την ένταξη μαθήματος σεξουαλικής αγωγής στο πρόγραμμα του Δημοτικού... Ενημέρωση για την ομοφυλοφιλία...  διαφυλική/σεξουαλική αγωγή...
Ήρθε στη θέση του Φίλη το στέλεχος της συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας (ΚΟΕ) και υπάλληλος του "Κοινωφελούς Ιδρύματος Λάτση" Κώστας Γαβρόγλου που καταργεί τα Λατινικά γιατί «είναι μία αποστήθιση, ένα βιβλίο που έχει κείμενα εντελώς ανούσια» και εντέχνως προβάλει "ανταγωνιστικά την "κοινωνιολογία".
Η δεξιά κάνει τα αδύνατα δυνατά να νομιμοποιήσει την επιβαλλόμενη από το διευθυντήριο της Ε.Ε., της Νέας Τάξης εκπαιδευτική πολιτική (σε πλήρη εφαρμογή εναντίον της Αρχαίας ελληνικής και Λατινικής), να μην αποδωθεί η αλήθεια κι η ενημέρωση του λαού για τον πόλεμο που διεξάγεται εναντίον των λαών στην Ευρώπη.
Ο κύριος Σπυρίδων Γεωργιάδης του ΛάΟΣ -έγινε και υπουργός με τη σύμφωνη γνώμη και ψήφο εκείνου του ΠΑΣΟΚ επί ηγεσίας Γιώργου Παπανδρέου σ' εκείνη τη δοτή κυβέρνηση "σωτηρίας" και μάλιστα φωτογραφιζόταν κάτω από φωτογραφίες του Ανδρέα Παπανδρέου χωρίς να τον στείλει κάποιος εκεί που ανήκει-, σήμερα αντιπρόεδρος της δεξιάς -"συντηρητική παράταξη την είχε επιβάλει το εκσυγχρονισμένο ΠΑΣΟΚ"-, της επόμενης κυβέρνησης ελέω και συστηματικής εργασίας από τον κύριο Τσίπρα, στην επιλογή του διευθυντηρίου να εναλλάσσονται "κεντροαριστεροί" και "κεντροδεξιοί" υπάλληλοί τους στις διακυβερνήσεις των ευρωπαϊκών χωρών, κάνει τα αδύνατα δυνατά να αποδείξει πως ο κ. Γαβρόγλου είναι "προοδευτικός".
Δηλώνει υπέρ του Γαβρόγλου ο αντιπρόεδρος της δεξιάς: «Αυτό (σ.σ. τα Λατινικά) πάτε και το αντικαθιστάτε με την κοινωνιολογία. Δηλαδή μ’ ένα μάθημα, απλώς για να κάνουν τα παιδιά αριστερά».
Στην ίδια γραμμή ισχυροποίησης "προοδευτικού" προφίλ του Γαβρόγλου ο γνωστός ροπαλοφόρος της ΕΠΕΝ κ. Βορίδης: «Ένα ακόμα “σκοτεινό” σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να εδραιώσει και να επεκτείνει την ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς».
Ένα παιχνίδι στις πλάτες του λαού.


 "De finibus bonorum et malorum", V, 18
(Τα όρια του καλού και του κακού)
Μάρκος Τύλλιος Κικέρων, γνωστός και ως Κικέρων
"Αριστερά" και "δεξιά" δεν κάνουν τίποτα περισσότερο από το να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη ώστε να μην αντιληφθεί πως αυτές είναι επιλογές και Οδηγίες του υπερεθνικού κεφαλαίου με στόχο την υποταγή των λαών μέσω και της Παιδείας. Ασκήσεις προεκλογικών κοκορομαχιών οι μεν να είναι εκφραστές της όλης δεξιάς κι οι δε μοναδικοί κι αποκλειστικοί "αριστεροί".
Εκτελούν "συμβόλαια" μέσω θεατρικών παραστάσεων αποπροσανατολισμού, γνωρίζοντας πως οι μεν θα διαδεχθούν τους δε και τανάπαλιν.
Τρέμουν τον Αντόνιο Γκράμσι... επειδή η παγκόσμια αριστερή διανόηση και φιλόσοφοι -και με τον Μαρξ- έχουν σημείο αναφοράς την Αρχαία Ελλάδα και τη Φιλοσοφία της.
Θυμίζουμε:
«Δεν μαθαίνουμε λατινικά κι ελληνικά για να μιλάμε αυτές τις γλώσσες, για να γίνουμε σερβιτόροι ή διερμηνείς, ή δεν ξέρω γω τι άλλο. Τις μαθαίνουμε για να γνωρίσουμε τον πολιτισμό αυτών των δύο λαών, η ζωή των οποίων αποτελεί τη βάση του παγκόσμιου πολιτισμού...» [Antonio Gramsci, Quaderni dal Carcere (Τετράδια της Φυλακής), 4 [XIII], 55 (βλ. Α. Τσίπρα... οι δειλοί κλείνουν τ' αυτιά τους στις Σειρήνες!, 10 Σεπτέμβρη 2017).
Στις 16 Σεπτέμβρη 2017 είχαμε επίσης επισημάνει:
Την εποχή των επαγγελματιών "αντιρατσιστών", της ποινικοποίησης της "πατρίδας", της...
"νεκρής ελληνικής" γλώσσας, των "έμφυλων ταυτοτήτων" ως μαθημάτων στην παιδεία, της εκκλησίας των ΜΚΟ -θαυμάσια ανάλυση από τον Θύμιο Παπανικολάου Μ.Κ.Ο.: Οι ομάδες κρούσης του σύγχρονου φασισμού- και της "φιλανθρωπίας" παράνομων μεταναστών -χωρίς το αζημίωτο, φυσικά-, των "ανοικτών συνόρων", της θεοποίησης της "κοινωνίας των πολιτών"-Σόρος... με τους εγχώριους "διανοούμενους" ως ζήτουλες κι ευρωλιγούρηδες, εξαρτημένους από ένα "ευρωπαϊκό πρόγραμμα"...
Ο Roberto Vecchioni, ευτυχώς δεν γνωρίζει και σίγουρα δεν θα τον γνωρίζει ο Φίλης κι ο κάθε Φίλης, αυτά τα μορμολύκεια της κοσμοπολίτικης εγχώριας "αριστεράς", γιατί έκλεισε τη διάλεξη-διάλογο με τους σπουδαστές, με το εξής καταπληκτικό: «Σ' αυτούς που σας λένε: "Σε τι χρησιμεύουν τα αρχαία Ελληνικά; Είναι μια νεκρή γλώσσα που δεν την μιλούν πλέον, τι μετράει να την μελετήσεις; Εσείς απαντήστε χωρίς φόβο "Τι ξέρεις εσύ που δεν την μελέτησες;". Αν δεν έχεις μελετήσει τα αρχαία Ελληνικά, θα κάνεις χιλιάδες πράγματα στη ζωή, αλλά δεν θα μάθεις ποτέ το γατί το κάνεις. Θα αρκεστείς μόνον στο πως το κάνεις» (βλ. Ευτυχώς που υπάρχουν διανοούμενοι "ρατσιστές", που δεν έγιναν Ελληνόφοβοι...).
Τι είναι το τραγικό και θλιβερό της υπόθεσης;
Η ανακοίνωση του Συλλόγου ΔΕΠ Φιλοσοφικής ΕΚΠΑ: Αδιανόητο να εξαφανίζονται τα Λατινικά και να υποβαθμίζονται τα Αρχαία, όπως κι η αντίστοιχη ανακοίνωση εξέδωσε και η Κοσμητεία της σχολής. της καθηγήτριας Ελένη Καραμαλέγκου.
Μια ευθεία επίθεση του 4ου Ράιχ στην καρδιά της Παιδείας αντιμετωπίζεται "τεχνοκρατικά" και συντεχνιακά χωρίς ν' ακουμπάει την καρδιά αυτού του πολέμου.
Η διανόηση των ευρωλιγούρηδων, των πανεπιστημιακών που σιτίζονται στα ευρωπαϊκά κονδύλια που πληρώνει ο Ελληνικός Λαός δεν τολμούν να δώσουν μάχη. Περιορίζονται -όπως η εκκλησία με την αλλαγή φύλου, υιοθεσίες παιδιών από ομοφυλόφιλους- να δηλώνουν ΜΟΝΟΝ οι άμεσα "εμπλεκόμενοι"την "αντίθεσή" τους!
Η Πανεπιστημιακή Κοινότητα σιωπά ένοχα και δεν τολμάει καν να κλείσει έστω συμβολικά για λίγες ώρες, όχι ημέρες, τις Σχολές.
Δεν αγνοούν πως η διδασκαλία των Λατινικών και των Ελληνικών είναι η "Εξουσία του Λόγου", είναι υπάκουοι σκλάβοι της νέας τάξης, γιατί γνωρίζουν πως ο Δάντης Αλιγκέρι για τη διδασκαλία των κλασικών σπουδών (ελληνικών, λατινικών) έγραφε: «Ταρακουνούν τις φλέβες και τους καρπούς».

«Αγάπησα αυτή τη γλώσσα για την ευλυγισία της,
για το πλούσιο λεξιλόγιο στο οποίο η κάθε λέξη δένεται άμεσα και ποικιλοτρόπως με την πραγματικότητα,
την αγάπησα γιατί σχεδόν ό,τι καλύτερο είπαν οι άνθρωποι
ειπώθηκε στα ελληνικά»
 Μαργκερίτ Γιουρσενάρ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση