GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Και να λοιπόν που όλοι δεν είναι ίδιοι ΤΙΝΑ κάνουμε; In bocca al lupo Italia!

Της Γεωργίας Γκαρδαλίνου Εδώ και 10 μέρες στη ξεφτίλα ο κάθε πικραμένος έκοβε έραβε βαρύγδουπους χαρακτηρισμούς με...

Της Γεωργίας Γκαρδαλίνου
Εδώ και 10 μέρες στη ξεφτίλα ο κάθε πικραμένος έκοβε έραβε βαρύγδουπους χαρακτηρισμούς με...
απόλυτη συμπέρασμα από καθέδρας την υποτιθέμενη κωλοτούμπα α λα Τσιπράκου της... Ιταλικής νεοεκλεγείσας κυβέρνησης και όλοι οι ειδήμονες (που μεταξύ των άλλων δεν σκαμπάζουν γρι της γλώσσας πολύ περισσότερο της σύγχρονης Ιστορίας και του πολιτισμού της γείτονος), κατέληγαν στο ιστορικό συμπέρασμα: μην στεναχωριέστε για την κωλοτούμπα, μην κάνετε σύγκριση, η ΤΙΝΑ [There is no alternative] είναι εδώ και ζει και βασιλεύει, το ίδιο κι αυτοί θα κάνουν, για να καταλήξουν, μην το σκέφτεστε καν εμείς ξέρουμε καλύτερα.
Ο έρμος ο Τρία καταλοιδωρήθηκε, ούτε λίγο ούτε πολύ σταμπαρίστηκε ως ο έμπιστος των Βρυξελλών που θα διασφαλίσει την λιτότητα “Υπέρμαχος της ακραίας πολιτικής λιτότητας εντός της κυβέρνησης είναι ο υπουργός Οικονομικών Τζιοβάνι Τρία (καθηγητής Οικονομικών, που δεν προέρχεται από κανένα κόμμα), ο οποίος έχει δεσμευθεί ότι θα αποτρέψει την άνοδο του δημοσιονομικού ελλείμματος πάνω από το 1,6% του ΑΕΠ”...
Βεβαίως ο Υπουργός Τρία. στο Cernobbio μίλησε για 1,6 για την ακρίβεια για 1,64%. Και είχε πει χαρακτηριστικά: “Αν σας πω 1,64% τι θα μου πείτε; Μόνο που εσείς μιλάτε για συσχετισμό ελλείμματος/ΑΕΠ εγώ όμως αναφέρομαι στον ρυθμό ανάπτυξης του δικού μου προϋπολογισμού” και κάποιοι συνέχισαν να τον κοιτάζουν ως χάνοι.
Αλλά το μήνυμα δεν το πήραν ούτε με τη δήλωση του ότι αυτός “ορκίστηκε ως μέλος της Νέας κυβέρνησης να υπηρετεί τα συμφέροντα του Ιταλικού λαού στο Σύνταγμα, και όπως λέει το Σύνταγμα και όχι για άλλων συμφέροντα”...
Σε όσους ρωτούσαν ανέφερα συχνά πυκνά να αναμένουν την κατάθεση της Νότας του προϋπολογισμού, μετά αυτού της Γαλλίας, για λόγους αυτονόητης στρατηγικής και φυσικά η ώρα ήρθε κι ο προϋπολογισμός έχει το γνωστό μας συσχετισμό 1,64% ανάπτυξη, συσχετισμό ελλείμματος/ΑΕΠ 2,4 ένα πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων που μόνο με τα απολύτως μεταπολεμικά χρονικά συγκρίνεται, το κοινωνικό εισόδημα για 6.000.000 μόνιμους κατοίκους που διαβιούν σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας, την μείωση της φορολογίας για μπλοκάκια και μικρούς επαγγελματίες στο 15 %, την υπέρβαση του χαρωπού συνταξιοδοτικού νόμου Φορνέρο (νόμου με τα ίδια χαρακτηριστικά του αντίστοιχου δικού μας πονηρού Κατρούγκαλου).
Αυτό που εμπεδώσαμε -και εδώ βεβαίως οι υψηλοί αναλυτές το έκαναν γαργάρα και τουμπεκί- είναι ότι οι προϋπολογισμοί συνήθως μας έρχονται έτοιμοι από τας Βρυξέλλας που έχουν ήδη φυτέψει στρατιές τεχνικών συμβούλων τους στα Υπ.ΟΙκ (δικά μας τα έξοδα των παχυλών μισθών τους), που μαγειρεύουν αλγόριθμους και νούμερα ώστε ούτε οι πολιτικοί να μπορούν να βγάλουν άκρη... Αλλά ο Τρία, όπως και ο Σαβόνα δεν είναι όποιοι όποιοι και φυσικά μεταξύ τους συνεργάζονται, και τώρα το παιχνίδι γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρον δεδομένου ότι στην υπόλοιπη Ευρώπη οι εκλογικές μηχανές για τον Μάη είναι ήδη υπ’ ατμό.
Στους σούπερ ειδικούς ευρωτρομοκράτες αναλυτές ελαιοχρωματιστές (που αποδίδουν και χρωματισμούς κατά το δοκούν) να κεράσω καφεδάκι της παρηγοριάς για την διάψευση της από αυτούς αναμενόμενης κωλοτούμπας, στην Ιταλία να ευχηθώ ολόψυχα: In bocca al lupo Italia!

Σχετικά:
"Οφειλόμενη" απάντηση στην "iskra"... κύριο Μακρίδη
EINAI τελικά ρατσιστής ο Σαλβίνι; ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ VIDEO από την κλειστή σύσκεψη στην Αυστρία...

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση