GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΓΙΑ ΤΑ 12 ΜΙΛΙΑ! Ο Μάνος υπέρ του Κοτζιά...

Stefanos Manos    Οι αντιπολιτευόμενοι την κυβέρνηση δυσκολεύονται να παραδεχθούν την ορθότητα της απόφασης Κοτζιά να ετοιμάσει Προεδρι...

Οι αντιπολιτευόμενοι την κυβέρνηση δυσκολεύονται να παραδεχθούν την ορθότητα της απόφασης Κοτζιά να ετοιμάσει Προεδρικά Διατάγματα για την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 μίλια στο Ιόνιο και να κατοχυρώσει τον τρόπο υπολογισμού των 12 μιλίων με βάση όχι τη φυσική γραμμή βάσης, αλλά τη μέθοδο των ευθειών γραμμών βάσης (όπου επιτρέπεται). Και δεν φθάνει ότι η αντιπολίτευση αντιπολιτεύεται ενάντια στα εθνικά μας συμφέροντα αλλά παρασύρει και τον φιλικό της τύπο που και αυτός προσπαθεί να μειώσει τη σημασία της εξαγγελίας Κοτζιά.
Σημασία είναι να γίνει κατανοητή η ολιγωρία του Υπουργείου Εξωτερικών που εδώ και δεκαετίες δεν έχει προετοιμάσει και αξιοποιήσει τις δυνατότητες που δίνει στην Ελλάδα το δίκαιο της θάλασσας με την εφαρμογή των ευθειών γραμμών βάσης στους κόλπους με άνοιγμα μικρότερο των 24 ναυτ. μιλίων. Ολιγωρία που οφείλεται στη νοοτροπία, στη λογική της ακινησίας, που τάχα θα μας βγει σε καλό. Παραβλέποντας την πραγματικότητα. Παραβλέποντας ότι κάθε χρόνος που περνάει ενισχύεται η Τουρκία σε σχέση με εμάς. Έχω επίγνωση της νοοτροπίας αυτής από το 1981 όταν, ως υπουργός Βιομηχανίας και Ενέργειας, χειρίστηκα τα ζητήματα των πετρελαίων του Πρίνου και εμμέσως της υφαλοκρηπίδας.
Τώρα, όπως επισημαίνω, κρίσιμο θα αποδειχθεί αν ο κ. Τσίπρας θα προχωρήσει τη δημοσίευση των Προεδρικών Διαταγμάτων ή θα "κολλήσει" παρασυρόμενος από φοβισμένους "Ταλλεϋράνδους".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση