GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΒΓΗΚΑΝ τα φαντάσματα! Ο ΛΑΛΙΩΤΗΣ ...γύρισε στην εποχή του Αβέρωφ τo '80

Με αφορμή την  37η επέτειο από την ανάληψη της εξουσίας από το το ΠΑΣΟΚ και τον Ανδρέα Παπανδρέου, στις 18 Οκτωβρίου 1981, ο Κώστας Λαλιώ...

Με αφορμή την  37η επέτειο από την ανάληψη της εξουσίας από το το ΠΑΣΟΚ και τον Ανδρέα Παπανδρέου, στις 18 Οκτωβρίου 1981, ο Κώστας Λαλιώτης, με εκτενές άρθρο του στον ιστότοπο the caller.gr, προσπαθώντας να κάνει παραλληλισμούς με το σήμερα, επιστρέφει στη δεκαετία του '80 και  παρουσιάζει αποσπάσματα από την «Έκθεση Αβέρωφ», η οποία είχε δει το φως της δημοσιότητας έναν μήνα πριν τις εκλογές του '81 και περιέγραφε με μελανά χρώματα την τότε κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.

Όπως αναφέρει  σε εισαγωγικό σημείωμα, «είναι αναγκαίο και σκόπιμο να αναδειχτούν ορισμένες αδιαμφισβήτητες αλήθειες. Αλήθειες για την κατάσταση της οικονομίας και της κοινωνίας, όπως αυτή είχε διαμορφωθεί μετά την επταετία του δικτατορικού καθεστώτος και μετά τη διακυβέρνηση της ΝΔ (1974-1981) και όπως την είχε παραλάβει το ΠΑΣΟΚ στην αφετηρία της διακυβέρνησής του».

Ο κ. Λαλιώτης σημειώνει πως «η "μνήμη του Παρελθόντος" μπορεί να συνδεθεί άρρηκτα με τη "μνήμη του Μέλλοντος" μόνον εάν και εφόσον συνυφανθεί με αναμφισβήτητες αλήθειες και όχι με κατασκευασμένες κομματικές δοξασίες και όχι με κατά συνθήκη ψέματα και μισές αλήθειες». «Επειδή τα τελευταία χρόνια, μέσα σε συνθήκες κοινωνικής και οικονομικής κρίσης, η δημόσια συζήτηση και αντιπαράθεση έχει επικεντρωθεί κυρίως στην εξέλιξη της Οικονομίας και στο Δημόσιο Χρέος. Η μόνιμη επωδός όλων των Νεοφιλελεύθερων Πολιτικών, Οικονομολόγων, Ιστορικών και Δημοσιογράφων, αλλά και αρκετών "ευεργετημένων αχάριστων και αμνημόνων" είναι ότι για όλα φταίει το "επάρατο" και το "σπάταλο" ΠΑΣΟΚ και κυρίως "ο ολετήρας" Ανδρέας Παπανδρέου. Αυτό όμως είναι ένα οργανωμένο και πολλαπλό περιφερόμενο, για πολλά χρόνια, ψέμα» προσθέτει.

Υπενθυμίζοντας τη φράση του Ανδρέα Παπανδρέου «… είτε το έθνος θα εξαφανίσει το χρέος είτε το χρέος θα αφανίσει το έθνος…», την οποία ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ είχε χρησιμοποιήσει μετά τη νίκη του Κινήματος στις εκλογές του 1993, αφού είχε πρώτα μεσολαβήσει η νεοφιλελεύθερη λαίλαπα και ο εκτροχιασμός της οικονομίας από τις κυβερνήσεις της ΝΔ με πρωθυπουργό τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, την περίοδο 1989-1993, ο κ. Λαλιώτης παραθέτει συγκεκριμένα αποσπάσματα από την Έκθεση Αβέρωφ, από τα οποία φαίνεται η κακή κατάσταση της οικονομίας όταν η ΝΔ έχανε τις εκλογές και το ΠΑΣΟΚ αναλάμβανε για πρώτη φορά τη διακυβέρνηση της χώρας. «Το παραμύθι και το ψέμα των Νεοφιλελεύθερων για την εκτίναξη του Δημοσίου Χρέους από το "επάρατο" και το "βαθύ" ΠΑΣΟΚ και από τον "ολετήρα", "Λαϊκιστή και αναχρονιστή" Ανδρέα Παπανδρέου έχει αποκαλυφθεί με εμπεριστατωμένη επιστημονική τεκμηρίωση σε αναλύσεις, άρθρα και βιβλία από τον αείμνηστο Καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Θεόδωρο Γεωργακόπουλο», τονίζει ο κ. Λαλιώτης.

Όπως επισημαίνει, «αποτελεί ιστορικό και πολιτικό παράδοξο οι τιμητές, οι αρνητές και οι υβριστές (Οικονομολόγοι, Πολιτικοί, Δημοσιογράφοι, Πανεπιστημιακοί) του Ανδρέα Παπανδρέου να μην απαντούν επιδεικτικά στις τεχνοκρατικά τεκμηριωμένες και αντικειμενικές επισημάνσεις του αείμνηστου καθηγητή Θεόδωρου Γεωργακόπουλου και να αναμασούν προκλητικά τα αρνητικά της στερεότυπα και τους άθλιους στιγματιστικούς χαρακτηρισμούς για τον Ανδρέα Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ. Επίσης, δεν είναι τυχαίο ότι οι νεοφιλελεύθεροι Οικονομολόγοι και οι αναθεωρητές Δημοσιολόγοι, και κυρίως η ηγεσία και τα στελέχη της ΝΔ, αποφεύγουν συστηματικά "σαν το διάβολο με το λιβάνι" να αναφερθούν στην "αυστηρώς απόρρητη" Έκθεση του Ευάγγελου Αβέρωφ».

Η αποκαλυπτική «Έκθεση Αβέρωφ», όπως υποστηρίζει το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, είχε παραδοθεί τον Ιούλιο του 1981 προς τον τότε πρωθυπουργό, Γεώργιο Ράλλη, με τον χαρακτηρισμό «Αυστηρώς Απόρρητον». Αποτελούσε, συμπληρώνει ο κ. Λαλιώτης, κόλαφο για την κυβέρνηση της ΝΔ γιατί αποκάλυπτε την τραγική αλήθεια για την ελληνική οικονομία και γιατί τεκμηρίωνε με επίσημα και έγκυρα στοιχεία την «καμμένη γη», που παραλαμβάναν ο Ανδρέας Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές του 1981. Στο άρθρο του, ο κ. Λαλιώτης επισυνάπτει το πλήρες κείμενο της Έκθεσης Αβέρωφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση