GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μπακογιάννη: Θέατρο παραλόγου η κυβέρνηση - Το πουλόβερ έχει αρχίσει να ξηλώνεται - BINTEO

«Αυτό το υπουργικό συμβούλιο ήταν το αποκορύφωμα της σουρεάλ κατάστασης που βιώνουμε τον τελευταίο καιρό. Από τη μια είχαμε έναν Π...

«Αυτό το υπουργικό συμβούλιο ήταν το αποκορύφωμα της σουρεάλ κατάστασης που βιώνουμε τον τελευταίο καιρό. Από τη μια είχαμε έναν Πρωθυπουργό που παρακαλούσε τους υπουργούς του να μην τον ρίξουν και από την άλλη έναν Πρωθυπουργό ο οποίος δήλωνε ότι θα ακολουθηθεί η εθνική γραμμή και ο ίδιος Πρωθυπουργός έδιωξε τον άνθρωπο που υποστήριζε την εθνική γραμμή και κράτησε εκείνον που δεν ήθελε να κρατήσει την εθνική γραμμή. Εάν αυτό δεν είναι θέατρο του παραλόγου τότε τι είναι;» είπε η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

«Δεν ξέρω εάν χωρίς τον κ. Καμμένο δεν υπάρχει κυβέρνηση. Όμως ξέρω ότι κάποια στιγμή πρέπει να βάζει το εθνικό συμφέρον πάνω από το δικό του. Χθες το πρώτο θέμα εξωτερικής πολιτικής ήταν το πλοίο που έβγαλαν οι Τούρκοι για να κάνει έρευνες. Αυτό σημαίνει ότι το ελληνικό ΥΠΕΞ, το ελάχιστο που είχε να κάνει ήταν να βγάλει μια ανακοίνωση και να κάνει ένα διάβημα. Σε όλη αυτή την ιστορία δεν έγινε τίποτα. Σήμερα το ΥΠΕΞ είναι ακέφαλο» πρόσθεσε.

Η κ. Μπακογιάννη είπε πως «απ΄όσο γνωρίζω σήμερα οι διπλωμάτες του ΥΠΕΞ πανηγυρίζουν γιατί γλύτωσαν από μια τρομοκρατία η οποία ασκείτο, αλλά η εξωτερική πολιτική δεν πρέπει να σταματήσει. Ασκείτο τρομοκρατία από τον κ. Κοτζιά, αλλά αυτό είναι δευτερεύων. Αυτό που βλέπουμε σήμερα είναι ότι το διαδίκτυο είναι γεμάτο από κατηγορίες μεταξύ Καμμένου - Κοτζιά για τη διαχείριση των μυστικών κονδυλίων. Ο κ. Κοτζιάς είχε φέρει ένα νόμο στη Βουλή για δημοκρατικό έλεγχο των μυστικών κονδυλίων από μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας, που ποτέ δεν εφαρμόστηκε και αυτός ο έλεγχος δεν έγινε. Σήμερα το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να εφαρμοστεί αυτός ο νόμος. Τα μέλη της Επιτροπής να καθίσουν και να κάνουν τον έλεγχο, επειδή δεν υπάρχει τίποτα πιο δυσφημιστικό για έναν υπουργό να διαβάζουμε αυτού του είδους τις κατηγορίες».

«Πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή ο Πρωθυπουργός είναι εκβιαζόμενος. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία σε αυτό, η άποψη μου είναι ότι το πουλόβερ έχει αρχίσει να ξηλώνεται και οποιοσδήποτε συναισθηματικός δεσμός των δύο έχει σπάσει και έχει μείνει μόνο ο όποιος εκβιασμός υπάρχει» είπε ακόμα η κ. Μπακογιάννη.

«Αυτό που πρέπει να γίνει τώρα είναι η χώρα να αποκτήσει μια εικόνα σοβαρότητας. Δυστυχώς με αυτή την κυβέρνηση δεν είναι εφικτό. Η εικόνα αυτή βλάπτει τρομερά και την οικονομία» σημείωσε ενώ κατέληξε λέγοντας πως «η Συμφωνία των Πρεσπών παραμένει ζωντανή μέχρι αύριο που θα γίνει η ψηφοφορία στην σκοπιανή Βουλή».

Δείτε το βίντεο του ΣΚΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση