GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τζανακόπουλος για Κοτζιά: Πολιτικά ακατανόητη η παραίτησή του - ΒΙΝΤΕΟ

«Έχουμε μια σαφή πολιτική κατεύθυνση ως κυβέρνηση και πολιτικό στόχο να τεθεί σε ισχύ η συμφωνία των Πρεσπών» δήλωσε στην ΕΡΤ ο Δη...

«Έχουμε μια σαφή πολιτική κατεύθυνση ως κυβέρνηση και πολιτικό στόχο να τεθεί σε ισχύ η συμφωνία των Πρεσπών» δήλωσε στην ΕΡΤ ο Δημήτρης Τζανακόπουλος στον απόηχο της παραίτησης του Υπουργού Εξωτερικών. Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι ο Πρωθυπουργός έδωσε σαφές μήνυμα ότι η συμφωνία είναι ζωντανή και ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να πορεύεται με ενότητα και χαρακτήρισε πολιτικά πλήρως ακατανόητη την παραίτηση Κοτζιά. «Δεν τέθηκε ποτέ δίλημμα Κοτζιάς ή Καμμένος, πρόκειται για ερμηνεία των γεγονότων που δεν προκύπτει από πουθενά» τόνισε υπογραμμίζοντας πως «δεν υπάρχει ούτε υπήρξε ποτέ καμία σκιά ως προς την ηθική ακεραιότητα του κ. Κοτζιά».

Ερωτηθείς για τη χθεσινή δήλωσή του ότι «το τρένο της κυβέρνησης προχωρά και όποιος δεν θέλει ή δυσφορεί τότε μπορεί να κατέβει» απάντησε πως αποτελούσε μια διερμηνεία του μηνύματος που είχε εκπέμψει ο Πρωθυπουργός στο Υπουργικό ότι υπάρχει σαφής πολιτική κατεύθυνση για την κυβέρνηση και όποιος δυσφορεί στη διάρκεια της δύσκολης προσπάθειας πρέπει να κατέβει από το τρένο. «Έχουμε μπροστά μας δύσκολες προκλήσεις, αλλά και θετικές εξελίξεις τις οποίες πρέπει να αξιοποιήσουμε προς όφελος του ελληνικού λαού με ενότητα, σοβαρότητα, ψυχραιμία και πολιτικό σχέδιο» σημείωσε.

Απαντώντας σε επικρίσεις της αντιπολίτευσης ότι ο Πρωθυπουργός εκβιάζεται σημείωσε πως Ο πρωθυπουργός ούτε εκβιάζει ούτε εκβιάζεται και πως έχει συγκεκριμένο στόχο να τεθεί σε ισχύ η συμφωνία των Πρεσπών, αφού πληρωθούν οι αναγκαίες προϋποθέσεις και από τη γειτονική χώρα, κάτι που δεν αποτελεί προσωπικό στοίχημα, είναι ο κεντρικός πολιτικός στόχος της κυβέρνησης.

Υπήρξε μια συζήτηση τις προηγούμενες ημέρες στη βάση μιας υπαρκτής πολιτικής διαφωνίας που υπάρχει στο εσωτερικό της κυβέρνησης ωστόσο στο εξής θα πρέπει υπάρχει ενιαίος πολιτικός λόγος, ειδικά σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο που περνάμε από την περίοδο της μνημονιακής επιτροπείας στην μετά το μνημόνιο εποχή και υπάρχουν προκλήσεις στις οποίες πρέπει να ανταπεξέλθουμε, σημείωσε.

Σε σχέση με τους λόγους παραίτησης του Υπουργού Εξωτερικών τους χαρακτήρισε μη ερμηνεύσιμους πολιτικά καθώς σε όλα τα μεγάλα ζητήματα της εξωτερική πολιτικής πορεύθηκε μαζί με τον Πρωθυπουργός και πως θα πρέπει να τους εξηγήσει ο ίδιος. Το πολιτικό μήνυμα που εκπέμφθηκε είναι ότι η κυβέρνηση είναι πολιτικά προσηλωμένη στη Συμφωνία των Πρεσπών, για αυτό ο κ. Κοτζιάς πρέπει να εξηγήσει τους λόγους που οδηγήθηκε στην παραίτηση, είπε.

Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ1

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση