GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κόντε: Η κυβέρνηση διατηρεί τον προϋπολογισμό της και τη δέσμευσή της στο ευρώ

Με δηλώσεις του ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε ξεκαθάρισε ότι ο κυβερνών συνασπισμός της Ιταλίας έχει ξεπεράσει διαφωνίες σε σ...

Με δηλώσεις του ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε ξεκαθάρισε ότι ο κυβερνών συνασπισμός της Ιταλίας έχει ξεπεράσει διαφωνίες σε σχέση με μια φορολογική αμνηστία που περιλαμβάνεται στον προϋπολογισμό του επόμενου έτους.
Κατά τη συνεδρίασή του το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε ένα τροποποιημένο σύνολο φορολογικών μέτρων μετά τη διαφωνία μεταξύ των δύο βασικών κομμάτων του συνασπισμού σχετικά με το πεδίο εφαρμογής της αμνηστίας.
Η ιταλική λαϊκιστική κυβέρνηση δεσμεύτηκε να εξηγήσει τον προϋπολογισμό της για το 2019, που επικρίθηκε έντονα από τις Βρυξέλλες, και επανέλαβε τη δέσμευσή της να κρατήσει τη χώρα στην ευρωζώνη.
"Το πιο σημαντικό είναι να εξηγήσουμε τον προϋπολογισμό στους Ευρωπαίους συνομιλητές μας", δήλωσε ο πρωθυπουργός Κόντε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ενώ οι δύο αντιπρόεδροι της κυβέρνησης, ο ηγέτης της ακροδεξιάς Λέγκας Ματέο Σαλβίνι και ηγέτης του λαϊκιστικού, αντισυστημικού Κινήματος Πέντε Αστέρων (M5S) ο Λουίτζι ντι Μάιο, δήλωσαν ότι ουδεμία πρόθεση έχουν η χώρα να εγκαταλείψει το ευρώ.
Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση