GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΝΔ: Σπάνε τον κουμπαρά του ΑΚΑΓΕ για να δείχνουν πλεονάσματα

Ο τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτση...

Ο τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσης, και ο αν. Τομεάρχης, βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Η άντληση πόρων του Ασφαλιστικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ) προς ενίσχυση του ΕΦΚΑ είναι ηθικά και πολιτικά απαράδεκτη. Θα υφαρπάξει για άλλη μια φορά η Κυβέρνηση πόρους από τις νεότερες γενιές προκειμένου να παρουσιάζει πλεονάσματα;»

Αναλυτικά η δήλωσή της είναι η εξής:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΦΚΑ ενέκρινε αίτημα προς το Υπουργείο Εργασίας να του δοθούν ως επιχορήγηση 395 εκατομμύρια από τον “κουμπαρά” του Ασφαλιστικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ).

Τίθεται, ωστόσο, σοβαρό ηθικό ζήτημα για την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας. Θα εγκρίνουν για άλλη μια φορά το “σπάσιμο” του κουμπαρά του ΑΚΑΓΕ, υφαρπάζοντας πόρους από τις επόμενες γενιές;

Η άντληση πόρων από το ΑΚΑΓΕ είναι ηθικά και πολιτικά απαράδεκτη, ιδίως δεδομένου ότι στην κυβέρνηση διατυμπανίζουν την ύπαρξη πλεονασμάτων στον ΕΦΚΑ.

Αυτό που δεν λένε στον ελληνικό λαό είναι ότι τα πλεονάσματα αυτά χτίζονται με διαρκείς έκτακτες και τακτικές επιχορηγήσεις από τον κρατικό προϋπολογισμό, με διαρκείς αναβολές στην έκδοση των νέων συντάξεων με το νόμο Κατρούγκαλου, και, βεβαίως, με την επιβολή δυσβάσταχτων εισφορών που απομυζούν την πραγματική οικονομία.

Σε αυτήν ακριβώς τη λογική σπάνε και φέτος τον κουμπαρά του ΑΚΑΓΕ, τρώγοντας από τα έτοιμα και υπονομεύοντας το ασφαλιστικό σύστημα και την προοπτική του. Η υφαρπαγή των πόρων που έχουν αποταμιευτεί για τις επόμενες γενιές, γίνεται για έναν και μόνο λόγο: για να θριαμβολογούν για την επίτευξη ανύπαρκτων πλεονασμάτων, με την ελπίδα ότι μπορεί η επίπλαστη αυτή εικόνα να μειώσει κάπως την εκλογική συντριβή που έρχεται».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση