GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ελεύθερη είσοδος και εκδηλώσεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Ποικίλες εκδηλώσεις, όπως εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολικές ομάδες και οικογένειες, θεματικές ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρ...

Ποικίλες εκδηλώσεις, όπως εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολικές ομάδες και οικογένειες, θεματικές ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, διαλέξεις και ενημερωτικές παρουσιάσεις, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, εικαστικά εργαστήρια, προβολές, δράσεις ανάδειξης αρχαιολογικών χώρων και άλλα, θα πραγματοποιηθούν στις 18, 19, 20 και 21 Οκτωβρίου 2018 σε 63 αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και μνημεία ανά την επικράτεια.

Οι εκδηλώσεις γίνονται στο πλαίσιο της επικοινωνιακής δράσης πανελλαδικής εμβέλειας με τίτλο «Περιβάλλον και Πολιτισμός», που από το 2008 σχεδίασε και έθεσε σε εφαρμογή το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Επικοινωνίας της Διεύθυνσης Αρχαιολογικών Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Κεντρικός άξονάς της είναι η προβολή του δεσμού των τεσσάρων στοιχείων της φύσης (γη, νερό, φωτιά, αέρας) με την ανθρώπινη σκέψη και δημιουργία διαχρονικά. Όπως ενημερώνει το ΥΠΠΟΑ με ανακοίνωσή του, «φέτος ολοκληρώνεται ο κύκλος της προβολής των τεσσάρων στοιχείων της φύσης με την υλοποίηση για δεύτερη συνεχή χρονιά δράσεων εμπνευσμένες από τη θεματική του "αέρα", με το γενικό τίτλο "Πνοές Ανέμων"».

«Ο αέρας αποτελεί βασικό συστατικό της ατμόσφαιρας και συνεπώς δομικό στοιχείο της φύσης και της ίδιας της ζωής. Οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι θεωρούσαν τον αέρα ένα από τα κυριότερα κοσμογονικά στοιχεία, ενώ η υπαρξιακή αναγκαιότητα και η λυτρωτική ενέργειά του συναντώνται στη φυσική αλλά και στην ψυχική ζωή», σημειώνει το ΥΠΠΟΑ.

Στις εκδηλώσεις συμμετέχουν 40 φορείς από 30 Περιφερειακές Ενότητες από όλη την επικράτεια. Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, 18 - 21 Οκτωβρίου 2018, η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μουσεία και τα μνημεία του κράτους είναι ελεύθερη για τους επισκέπτες που θα συμμετέχουν στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση