GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φωτίου: Τον Νοέμβριο η ψήφιση του επιδόματος στέγασης

Εντός του Νοεμβρίου θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή το επίδομα στέγασης, δήλωσε η αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματ...

Εντός του Νοεμβρίου θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή το επίδομα στέγασης, δήλωσε η αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Θανάση Παπαχριστόπουλου, σχετικά με το θέμα των αστέγων.

Το επίδομα στέγασης προβλέπεται να δοθεί σε 300.000 νοικοκυριά από την 1-1-2019 και το ύψος του θα κυμαίνεται από 70 έως 210 ευρώ τον μήνα, σύμφωνα με πρόσφατη δήλωση της κυρίας Φωτίου.

Εθνική πολιτική για τους άστεγους

Η κ. Φωτίου τόνισε ότι «θα θεσμοθετηθεί άμεσα μια εθνική πολιτική για άστεγους», και επεσήμανε ότι «σε ένα μήνα θα κατατεθεί ένα πολύ συγκεκριμένο εθνικό στρατηγικό σχέδιο για την αντιμετώπιση του προβλήματος».

Παράλληλα, έδωσε έμφαση στο ότι «οι άστεγοι έχουν πλέον οργανωθεί σε δευτεροβάθμιο σωματείο», τονίζοντας ότι «για πρώτη φορά η κυβέρνηση αποκτά συνομιλητή».

Από την πλευρά του ο κ. Παπαχριστόπουλος, τόνισε «την ανάγκη επιτακτικής λύσης στο θέμα των αστέγων», κάνοντας λόγο για εκρηκτικό και μείζον πρόβλημα.

«Μέσα στο Νοέμβριο θα εκδώσουμε δύο Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις, των υπουργείων Οικονομικών και Εσωτερικών, που θα αφορούν τη διαδικασία καταγραφής και παρακολούθησης των αστέγων στους μεγάλους δήμους και τη διασύνδεση όλων των φορέων και τη διαχείριση στεγαστικών αιτημάτων ανά την Ελλάδα», υπογράμμισε η κ. Φωτίου.

«Το υπουργείο προχωράει στην επεξεργασία των στοιχείων της πιλοτικής καταγραφής με στόχο:

Πρώτον: να κατανοήσει καλύτερα τις διαστάσεις του φαινομένου, τις ειδικές ανάγκες κάθε περίπτωσης και να προχωρήσει σε καλύτερο συντονισμό και σχεδιασμό των εφαρμοζόμενων πολιτικών.

Δεύτερον: τη θεσμοθέτηση ενός πάγιου μηχανισμού καταγραφής και παρακολούθησης του πληθυσμού των αστέγων με στόχο τη συνεχή αξιολόγηση και βελτίωση των πολιτικών», υπογράμμισε η κ. Φωτίου.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση