GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΡΗΞΗ! Παραιτήθηκε ο Σωκράτης Κόκκαλης από τον Ολυμπιακό...

Με επιστολή του προς τον Γιάννη Μώραλη, ο Σωκράτης Κόκκαλης υπέβαλλε την παραίτησή του από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Ο...

Με επιστολή του προς τον Γιάννη Μώραλη, ο Σωκράτης Κόκκαλης υπέβαλλε την παραίτησή του από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ Ολυμπιακός.
Ο Σωκράτης Κόκκαλης ήταν μέχρι πρότινος μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των «ερυθρόλευκων» και αποφάσισε να αποχωρήσει από τη θέση που κατείχε στο σύλλογο.

Την Τρίτη (30/10), σύμφωνα με πληροφορίες, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Γιάννη Μώραλη, υπέβαλλε την παραίτησή του από το Διοικητικό Συμβούλιο, όπου βρισκόταν την τελευταία οκταετία ως απλό μέλος. Υπενθυμίζεται πως, στις 16 Οκτωβρίου, ο 79χρονος Σωκράτης Κόκκαλης είχε γνωστοποιήσει, μέσω ανακοίνωσης, πως από τον Δεκέμβριο του 2010 δεν έχει καμία σχέση με την ιδιοκτησία του γηπέδου «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Σε ανακοίνωση προχώρησε ο Σωκράτης Κόκκαλης, την Τρίτη (16/10), τονίζοντας πως από το 2010 δεν έχει καμία σχέση με την Καραϊσκάκης Α.Ε.Ο πρώην διοικητικός ηγέτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός υποστήριξε πως η μεταβίβαση των μετοχών της Καραϊσκάκης Α.Ε. στον Βαγγέλη Μαρινάκη καθυστερεί λόγω των διαπραγματεύσεων του νυν ιδιοκτήτη των «ερυθρόλευκων» με τις δανείστριες τράπεζες.

Η ανακοίνωση του Σωκράτη Κόκκαλη:
«Με το από 06/07/2010 Ιδιωτικό Συμφωνητικό, συμφωνήθηκε η μεταβίβαση των μετοχών μου στις εταιρείες ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΘΡΥΛΟΣ Α.Ε. και ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ Α.Ε. στον κ. Ευάγγελο Μαρινάκη ή/και σε Εταιρείες του. Οι μεταβιβάσεις των μετοχών μου στις ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και ΘΡΥΛΟΣ Α.Ε. έχουν ως γνωστόν ολοκληρωθεί ήδη από το 2010.
Όσον αφορά στην ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ Α.Ε. έχουν ήδη από 17/12./2010 υπογραφεί σχέδια συμφωνητικών μεταβίβασης μετοχών, έχει πληρωθεί από εμένα ο τότε επιβαλλόμενος σχετικά φόρος και έχει καταβληθεί το σύνολο του συμφωνηθέντος τιμήματος μεταβίβασης.
Έκτοτε η ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ Α.Ε., συνεπώς και το Στάδιο «Ε.Ο.Ε. Γ. Καραϊσκάκης», τελούν υπό τον αποκλειστικό έλεγχο, όσον αφορά στην δική μου συμμετοχή (50%), του κ. Ευαγγέλου Μαρινάκη. Η τυπική διαδικασία μεταβίβασης των μετοχών (κατ’ άρθρο 8β του Κ.Ν.- 2190/20) καθυστερεί λόγω διαπραγματεύσεων που έχουν, ερήμην μου, εκπρόσωποι του κ. Ευάγγελου Μαρινάκη με τις δανείστριες Τράπεζες».

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός απάντησε στην ανακοίνωση του Σωκράτη Κόκκαλη, δίνοντας τη δική της διάσταση στο θέμα που υφίσταται με το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και την εταιρεία που το διαχειρίζεται.
Παράλληλα, οι «ερυθρόλευκοι» αποκαλύπτουν πως ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει υποβάλει, από το 2015, πρόταση για την απόκτηση πλειοψηφικής συμμετοχής της ΠΑΕ Ολυμπιακός στη διαχειρίστρια εταιρεία του «Γεώργιος Καραϊσκάκης» προκειμένου το φαληρικό γήπεδο να αποτελέσει για πάντα περιουσιακό στοιχείο του συλλόγου και όχι του μεγαλομετόχου της!

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός:
«Η μεταβίβαση του 50% των μετοχών της ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ ΑΕ, από τον κ. Κόκκαλη στον κ. Μαρινάκη δεν ολοκληρώθηκε, παρότι ο κ. Κόκκαλης είχε προεισπράξει το σύνολο του τιμήματος, από τις αρχές του 2011, λόγω μη εκπλήρωσης των προϋποθέσεων για τη μεταβίβαση και την ύπαρξη νομικών επιπλοκών, σε σχέση με το ιδιοκτησιακό καθεστώς, του υπολοίπου 50% των μετοχών της ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ ΑΕ, το οποίο ο κ. Κόκκαλης είχε μεταβιβάσει σε εταιρεία συμφερόντων του κ. Λαυρεντιάδη.
Ο κ. Μαρινάκης, μέσω της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, έχει από το 2015 υποβάλει πρόταση προς τις Πιστώτριες Τράπεζες, για την απόκτηση πλειοψηφικής συμμετοχής της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, στη διαχειρίστρια εταιρεία του Σταδίου Καραϊσκάκη, ώστε η έδρα του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ να αποτελέσει για πάντα περιουσιακό στοιχείο της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και όχι του μεγαλομετόχου της».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση