GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δημοσιογράφοι της ΕΡΤ: Πρέπει να αλλάξει ο νόμος για τον τρόπο επιλογής της διοίκησης

"Είναι υποχρέωσή μας κάθε φορά να μιλάμε για τα προβλήματα γιατί η σιωπή είναι συνενοχή τις περισσότερες φορές. Το βασικό πρόβλημα ε...

"Είναι υποχρέωσή μας κάθε φορά να μιλάμε για τα προβλήματα γιατί η σιωπή είναι συνενοχή τις περισσότερες φορές. Το βασικό πρόβλημα είναι ο ομφάλιος λώρος που τη συνδέει κάθε φορά με την κεντρική εξουσία. Άλλοτε πιο σφικτός, άλλοτε πιο χαλαρός, αυτός ο ομφάλιος λώρος υπάρχει. Για να μιλάμε για πραγματική δημόσια τηλεόραση, αυτό είναι το βασικό θέμα που πρέπει να αντιμετωπιστεί. Η παρουσία των παράλληλων μηχανισμών είναι πιο έντονη απ' ότι σε άλλες περιόδους του παρελθόντος", δήλωσε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή η εκπρόσωπος των δημοσιογράφων του ραδιοφώνου και των πολυμέσων της ΕΡΤ Μαρία Γεωργίου.
Επίσης, η κ. Γεωργίου επισήμανε ότι "πρέπει να αλλάξει ο Νόμος όσον αφορά στον τρόπο με τον οποίο επιλέγεται η διοίκηση της ΕΡΤ. Πρέπει να γίνεται με διακομματική συναίνεση. Να κάτσουν τα κόμματα να συζητήσουν ώστε να ελέγχεται από τα κόμματα. Δεν πρέπει όμως να περάσουμε στο άλλο άκρο και αρχισυντάκτες της ενημέρωσης να γίνουν τα κόμματα".
Παράλληλα, η εκπρόσωπος των δημοσιογράφων υποστήριξε ότι "στην ενημέρωση έχουμε μεικτές παραγωγές, πράγματι παραγίνεται. Δεν είναι δυνατόν να είναι με εξωτερικούς συνεργάτες το μεγαλύτερο μέρος του ενημερωτικού έργου. Η ΕΡΤ πρέπει να κερδίσει το μεγάλο στοίχημα (του ανταγωνισμού), το έχει χάσει τώρα. Πρέπει να αλλάξει η αντίληψη για την ενημέρωση. Δεν είναι αυτό το πρότυπο στην ενημέρωση που θέλουμε".
"Πολλές φορές, η συζήτηση γύρω από την ενημέρωση αδικεί και την ποιότητα του υπόλοιπου προγράμματος. Η ΕΡΤ έχει υποχρέωση να προάγει κάποιους τομείς που ο ιδιωτικός τομέας υστερεί", πρόσθεσε.
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση