GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κομαντάντε Sankara... σύμβολο των λαών της Αφρικής για Απελευθέρωση!

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας « Για τον ιμπεριαλισμό είναι περισσότερο σημαντική η πολιτιστική κατοχή των...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«Για τον ιμπεριαλισμό είναι περισσότερο σημαντική
η πολιτιστική κατοχή των...
χωρών, από την στρατιωτική.
Η πολιτιστική κατοχή διαθέτει μεγαλύτερη ελαστικότητα,
είναι πιο αποτελεσματική και στοιχίζει λιγότερο.
Το δικό μας καθήκον είναι να απομακρύνουμε τη
νοοτροπία της δουλικότητας από το μυαλό μας»
Thomas Sankara

Σαν σήμερα... 15 Οκτώβρη 1987, πέφτει δολοφονημένος από τους διεθνείς τραπεζίτες και τις πολυεθνικές, στην πρώτη γραμμή η Γαλλία του "πολιτισμού και του φωτός... ο Κομαντάντε Thomas Isidore Noël Sankara.
Ο Κομαντάντε Sankara, o Πρόεδρος της Μπουρκίνα Φάσο (πρώην Άνω Βόλτα, γαλλική αποικία, που μέχρι σήμερα πληρώνει "Φόρο Αποικιών" για τον "εκπολιτισμό" του λαού της από τη "δημοκρατική" Γαλλά κι όλοι σιωπούν ένοχα: 14 Αφρικανικές χώρες που ΣΗΜΕΡΑ υποχρεώνονται από τη "δημοκρατική" Γαλλία να καταβάλουν Φόρο Αποικίας), δολοφονείται μαζί με δώδεκα αξιωματούχους, μετά από πραξικόπημα. Ένα πραξικόπημα των τραπεζιτών και των πολυεθνικών, που οργάνωσαν οι μυστικές υπηρεσίες της Γαλλίας και των ΗΠΑ.

Ο Thomas Sankara, επονομαζόμενος Τσε Γκουεβάρα της Αφρικής, για την εξάλειψη της φτώχειας και τους αγώνες του εναντίον των αποικιοκρατών, που έπιναν το αίμα του λαού του και πλούτιζαν από τον ορυκτό πλούτο της πατρίδα του, είναι ο μεγάλος θεωρητικός του Παναφρικανισμού.*
Στόχος του Sankara... ήταν η πρόοδος κι ευημερία των Αφρικανών της Αφρικής, ώστε να μην υπάρχουν οι έμποροι ψυχών που στέλνουν τους Αφρικανούς δούλους μετανάστες, φθηνό εργατικό κρέας στις κρεατομηχανές του υπερεθνικού κεφαλαίου της "πολιτισμένης" δύσης.
Για την υλοποίηση των στόχων του, ο πρόεδρος Sankara στόχευσε και κέρδισε την Εθνική Κυριαρχία κι Ανεξαρτησία της πατρίδας του. Με ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις εξάλειψε την φτώχεια του λαού του, εξάλειψε τον αναλφαβητισμό... ταυτόχρονα με τη διαγραφή του "χρέους" προς το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, τις θεοποιημένες "αγορές".
Δύο Ευρωπαίοι ηγέτες ήταν στο πλευρό του: ο Φ. Μιτεράν και ο Ανδρέας Παπανδρέου. Μάλιστα ο Μιτεράν είχε στείλει τον γιό του Jean-Christophe Mitterrand να συμβουλεύει τον πρόεδρο Sankara.
Για να "πετύχει" το πραξικόπημα και για την δολοφονία του Thomas Isidore Noël Sankara, εξαγοράστηκε από τις μυστικές υπηρεσίες της "πολιτισμένης" δύσης ο Blaise Compaoré και συγχρόνως τα διεθνή ΜΜΕ τον εμφάνιζαν ως "ιδιόρρυθμο" και εμνεόμενο από "κομμουνιστικές ιδέες", που απέδιδαν στις σπουδές του στη Μαγαζασκάρη (το 1971, σε ηλικία 19 ετών) και τη συμμετοχή του στο ένοπλο εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα (1972).
Ο προδότης Blaise Compaoré, ήταν το δεξί χέρι του Comandante Sankara. Σύντροφός του στα όπλα και τους αγώνες εναντίον των αποικιοκρατών...
Σήμερα το όργανο των μυστικών υπηρεσιών που οργάνωσαν το πραξικόπημα, ο Blaise Compaoré, είναι πρόεδρος της Μπουρκίνα Φάσο, για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των διεθνών τοκογλύφων και των πολυεθνικών.
Σήμερα όλα αυτά φαντάζουν απόμακρο παρελθόν... Λες και το 1987 είναι αιώνες μακριά μας. Όμως οι διεθνείς τοκογλύφοι, οι "αγορές" είναι ίδιες και ίδιοι αυτοί που τις κατευθύνουν.
Η πατρίδα μας είναι θύμα αυτών των τοκογλύφων και το σημερινό πολιτικό προσωπικό έχει "παραχωρήσει" την Εθνική Κυριαρχία και Ανεξαρτησία της πατρίδας μας στις "αγορές". Τι ειρωνία... την παράδοση της πατρίδας μας στο ΔΝΤ και την τρόικα, έκανε ο Γ. Παπανδρέου, ο γιος του συμπαραστάτη και συντρόφου του Comandante Thomas Isidore Noël Sankara...
Έτσι, όταν κι εμείς στην Ελλάδα θα είμαστε ελεύθεροι και δεν θα έχουμε ένα πολιτικό προσωπικό που υπηρετεί δουλικά τις "αγορές", θα μπορέσουμε να θυμηθούμε το μαρτύριο του Κομαντάντε Sankara, που μπορεί να μας δείξει το δρόμο της Εθνικής Απελευθέρωσης.

* Παναφρικανισμός είναι η κοινωνική και πολιτική κοσμοθεωρία η οποία πρεσβεύει την συνεννόηση και συνεργασία όλων των αφρικανικών κρατών εναντίον των αποικιοκρατών και την πρόοδο των λαών της Αφρικής.

Samora Machel... επαναστάτης, κομμουνιστής κι αντιιμπεριαλιστής... και σήμερα με το λατρεία υπέρ της "μετανάστευσης" από μέρους της ιμπεριαλιστικής "αριστεράς", επίκαιρος όσο ποτέ:
«Το φαινόμενο της μετανάστευσης, στη διάρκεια των αιώνων, πάντα χρησίμευσε στους ισχυρούς για να αποδυναμώσουν τους καταπιεσμένους, με ενθάρρυνση της πειθούς ή με πράξεις βίας.
Δεν είναι Διεθνιστική Αλληλεγγύη η προσέλκυση των λαών μας αλλού, αλλά στη δημιουργία συνθηκών πάλης για να καταστεί αυτή η γη βιώσιμη, αυτόνομη, εθνικά κυρίαρχη.
Οι δυτικοί μας λένε:  "Η γη σας είναι αφανισμένη, φτωχή, φύγετε!" ενώ αυτοί λεηλατούν πόρους κι αξιοπρέπεια και να υποδουλώνουν τους αλλοδαπούς στις χώρες τους.
Η μετανάστευση ήταν πρώτα ένα όπλο των αποικιοκρατών. Σήμερα είναι όπλο του καπιταλισμού.
Με τον μύθο της μετανάστευσης στο κεφάλι μας, ο αγώνας μας δεν θα είχε ποτέ γεννηθεί, δεν θα κερδίζαμε την εθνική μας κυριαρχία.
Η μετανάστευση, η εγκατάλειψη της γης σου, είναι το πρώτο εμπόδιο στην Επανάσταση. Ο τελευταίος δρόμος του ιμπεριαλισμού.»

  
Σχετικά:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση