GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΑΝΟΙΓΟΥΝ τους λογαριασμούς του Σημίτη, συγγενών του και του Χρυσοχοΐδη...

Το άνοιγμα των λογαριασμών του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη ζητεί με έγγραφό της η Αρχή Καταπολέμησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηρι...

Το άνοιγμα των λογαριασμών του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη ζητεί με έγγραφό της η Αρχή Καταπολέμησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ''ΤΑ ΝΕΑ'', διατάχθηκε το άνοιγμα λογαριασμών σε πέντε ελληνικές τράπεζες του Κώστα Σημίτη, της συζύγου του κ. Δάφνης Σημίτη, του αδερφού του Σπύρου, καθώς και των Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, υπουργού Δημόσιας Τάξης την περίοδο 2001- 2003 και Βαγγέλη Μαλέσιου, υφυπουργού Δημόσιας Τάξης την ίδια περίοδο.
Μάλιστα, ο κατάλογος των επτά προσώπων για τους οποίους η Αρχή ζητάει να ανοίξουν οι λογαριασμοί συμπληρώνεται από τη σύζυγο του κ. Μαλέσιου , Διαμαντούλα και τον Λουκά Ρωμανό, μεσάζοντα οπλικών συστημάτων.
Το εν λόγω έγγραφο φέρει αριθμό πρωτοκόλλου 6571/2018 και ημερομηνία 30/10/2018 υπογράφεται από τον προϊστάμενο του τμήματος διοικητικής και οικονομικής υποστήριξης της Αρχής Δημ. Καυκαλά και όπως αναφέρεται, το άνοιγμα των λογαριασμών του πρώην Πρωθυπουργού και των έξι άλλων ατόμων που αναφέρονται σε αυτό γίνεται στο πλαίσιο έρευνας σύμφωνα με το άρθρο 47 του Ν. 4577/2018.
Το έγγραφο της αρχής για το άνοιγμα των λογαριασμών του κ. Σημίτη και των υπολοίπων έξι προσώπων, ζητεί από τις τράπεζες να αποσταλούν όλα τα στοιχεία των λογαριασμών από το 2000 έως σήμερα!

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, αν και στο έγγραφο δεν αναφέρεται από ποια δικογραφία ή ποια έρευνα ποιας υπόθεσης κατέστη αναγκαίο το άνοιγμα των λογαριασμών του κ. Σημίτη, της συζύγου του και του αδερφού του, εικάζεται λόγω της προσθήκης του τελευταίου ονόματος του καταλόγου, αυτού του κ. Λουκά Ρωμανού, αλλά και σε συνδυασμό με τη συμπερίληψη στην εντολή ανοίγματος των λογαριασμών των κ. Χρυσοχοΐδη και Μαλέσιου, ότι το άνοιγμα συνδέεται με την υπόθεση του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, του περίφημου C4i.

Επιβεβαίωση από Χρυσοχοΐδη
Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας επιβεβαίωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι.
Όπως μεταξύ άλλων είπε «Οι λογαριασμοί έχουν ανοιχτεί. Ας ανοίξουν ό,τι θέλουν» σημείωσε, προσθέτοντας ότι «καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται» και έκανε λόγο για παιχνίδια δικαστικών λειτουργών με βάση τις συζητήσεις καφενείου. «Να ξέρουν όμως» πρόσθεσε, «ότι αυτό θα τους έρθει μπούμερανγκ γιατί η ίδια η δημοκρατία με τους νόμους της έχει απαντήσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση