GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΔΝΤ: Δεν μπορούμε να επιβάλουμε πολιτικές στην Ελλάδα γιατί δεν έχουμε πρόγραμμα

«Δεν έχουμε πρόγραμμα με την Ελλάδα και δεν επιβάλουμε πολιτικές», ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, στην καθιερωμένη σ...

«Δεν έχουμε πρόγραμμα με την Ελλάδα και δεν επιβάλουμε πολιτικές», ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου του Ταμείου στην Ουάσιγκτον.

Κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις στο ζήτημα των συντάξεων, τις οποίες δρομολόγησε το Euro Working Group, o Ράις σημείωσε ότι «έχουμε μιλήσει για το θέμα των συντάξεων, πριν δυο εβδομάδες. Το Ταμείο δεν έχει πρόγραμμα και δεν εμπλέκεται στις συζητήσεις. Είναι θέμα της ελληνικής κυβέρνησης και των Ευρωπαίων, το πλαίσιο έχει εγκαθιδρυθεί».

Όπως είπε ο εκπρόσωπος του Ταμείου, «το ΔΝΤ εξακολουθεί να ενθαρρύνει την Ελλάδα να χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα εργαλεία για να επιτύχει φιλοαναπτυξιακές πολιτικές. Σε ότι αφορά το προνομοθετημένο πακέτο μέτρων (την περικοπή στις συντάξεις), αν αφήνει περισσότερο δημοσιονομικό χώρο θα ήμασταν υποστηρικτικοί προς αυτό, αλλά σε κάθε περίπτωση αυτό είναι θέμα της κυβέρνησης».

Αναφορικά με τη σχέση του ΔΝΤ με την Ελλάδα, ο κ. Ράις τόνισε ότι δεν υπάρχει πρόγραμμα χρηματοδότησης, αλλά παρακολούθηση μετά το τέλος προγράμματος, επισημαίνοντας ότι «επισκεπτόμαστε την χώρα κατά καιρούς και προσφέρουμε την ανάλυσή μας θέλοντας να είμαστε χρήσιμοι. Δεν επιβάλουμε πολιτικές στη χώρα και δεν είμαστε σε θέση να το κάνουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση